El 'Tirant lo Blanch' s’adapta als nous temps: Vicent Miralles rescata el clàssic del segle XV en una nova edició

L’escriptor trau una nova publicació, que vol arribar als lectors actuals, i que il·lustra Paula Bonet

Vicent Miralles sosté un exemplar de la nova versió del Tirant lo Blanch que ha creat / À Punt NTC

Tirant lo Blanch, considerada la primera novel·la moderna, s'ha actualitzat ara amb una nova edició. L'escriptor Vicent Miralles n'ha creat una d'este clàssic literari valencià del segle XV, amb il·lustracions de Paula Bonet, que vol arribar al públic actual i a les noves generacions de lectors.

Este nou Tirant té com a punt de partida el Mediterrani, “on tot naix i on tot comença”, com apunta ell mateix. “El Mediterrani és el motor i el bressol de la història”, afig. De fet, espais naturals com el de la platja del Muntanyar de Xàbia, té una vinculació molt especial amb Tirant lo Blanch i Joanot Martorell.

“Joanot Martorell va ser procuradors de les viles de Xàbia i Dénia en 1460 i ell vivia en el castell de Dénia. És molt probable que el cap de Sant Antoni formara part del seu paisatge diari quan, cap a eixa data, comença la redacció del Tirant lo Blanch en el castell”, explica l’autor de la nova edició.

Amb Miralles fa tàndem la il·lustradora Paula Bonet. De la seua mà ha eixit una Carmesina, amb galtes roges, “que és bellíssima, com no podia ser d’una altra manera, però que en cap cas és un personatge passiu”, diu Vicent Miralles.

El Tirant sobreviu. No té por del temps, és un clàssic i sospira per continuar lluitant i enamorant, com assenyala l’autor d’esta versió del clàssic valencià, un clàssic es converteix en clàssic “perquè parla de l’ànima humana”.

També et pot interessar

stats