Mariscal protagonitza el Festival Internacional de Cinema Ceràmic de Manises

El creador valencià aprofundeix en la relació de la seua obra amb la ceràmica en una conferència en el marc del Cicema

Xavier Mariscal protagonitza el Cicema de Manises / À Punt NTC

El Festival Internacional de Cinema Ceràmic de Manises (Cicema), l'únic festival de cine a Europa dedicat a la ceràmica, ha comptat este dissabte amb la presència de l'artista i dissenyador valencià Xavier Mariscal, que ha impartit una conferència en esta Ciutat Creativa de la Unesco sobre el paper de la ceràmica en la seua obra creativa.

En el marc de la XVI Biennal Internacional de Ceràmica de Manises, la mostra celebra este cap de setmana la seua segona edició, en la qual ha comptat amb 23 pel·lícules que competiran per primera vegada pel premi Ciutat de Manises. 

Amb el seu estil particular, el creador de Cobi, la mascota olímpica de Barcelona 92, ha tornat per a participar en este certamen que conjuga dos de les seues passions, la ceràmica i el cinema. “És molt difícil trobar un lloc com Manises a tot el món”, ha reivindicat Mariscal, “amb una gran tradició i una ceràmica molt important i molt ben feta”.

L’any 1974, al començament de la seua carrera, ja va xafar esta localitat de l’Horta Sud: “Les primeres peces de ceràmica que vaig fer va ser ací, a Manises”. Però no van ser les últimes, ja que el creador diu haver “tingut la sort de conéixer un taller que treballa amb tècniques molt antigues i amb una professionalitat impressionant” des d’on molt probablement eixiran “l’any que ve” noves peces signades per Mariscal.

Nou nacionalitats competeixen pel Ciutat de Manises

La programació del Cicema inclou diversos tipus de documental, però també pel·lícules experimentals amb un caràcter més poètic, pròximes a la performance, a l'animació o a la ficció. En total, la segona edició d'este festival compta amb 23 pel·lícules nacionals i internacionals.

Totes elles competiran pel premi Ciutat de Manises a la millor cinta cinematogràfica, així com peces de ficció, documentals, vídeos experimentals i d'animació procedents d'Espanya, Itàlia, Sèrbia, el Regne Unit, Polònia, Mèxic, els Estats Units, l'Iran i la Xina.

A més, el guardó al millor film en la secció d'estudiants reconeixerà el talent de les cinc produccions audiovisuals seleccionades i realitzades per alumnes d'ensenyaments oficials d'educació secundària, cicles formatius, escoles superiors i universitats.

Així mateix, es concedirà un premi del públic, decidit pels espectadors del festival. Paral·lelament i fora de competició, es projectaran tres pel·lícules i es faran altres activitats relacionades amb la temàtica.

Este diumenge, a partir de les 18:00 hores es coneixeran totes les cintes premiades en la gala de clausura de la segona edició del festival.

També et pot interessar

stats