Fernando Trueba i Javier Mariscal s’uneixen tretze anys després en 'Dispararon al pianista'

La pel·lícula d’animació és un documental sobre la història del pianista Tenorio Júnior

Fernando Trueba dirigeix una nova pel·lícula il·lustrada per Javier Mariscal / À Punt NTC

Dispararon al pianista és la nova pel·lícula d'animació de Fernando Trueba i Javier Mariscal. El tàndem del cineasta i el dibuixant valencià torna a treballar junt tretze anys després de Chico y Rita. Aquesta vegada ho fan per a presentar-nos la història de Tenorio Júnior, un pianista brasiler convertit en llegenda després de desaparéixer en estranyes circumstàncies en l'Argentina de 1976.

Ho fan amb una pel·lícula que fusiona, de nou, música i animació. Una llarga investigació de Trueba que s'ha convertit en un documental animat "El descobriment de l'animació em fa adonar-me que estableix un tipus de relació amb l'espectador, quant a credibilitat dels personatges, molt interessants", ha explicat Trueba.

De convertir l'absència en un personatge present s'ha encarregat el dibuixant valencià Javier Mariscal, després d'un llarg treball de quatre anys. “Jo pensava: mai més en la vida treballaré tant. Però ara, quasi estic pensant que perquè no pensem una altra, una tercera”, ha bromejat l'artista.

Es tracta d’un thriller polític i documental que s’estrenarà el pròxim 6 d'octubre. Mentrestant, els dos amics no es posen d'acord si hi haurà una tercera col·laboració.

També et pot interessar

stats