La Unesco declara Manises ciutat creativa pel valor i la història de la seua ceràmica

És la primera i única ciutat espanyola que aconsegueix aquesta distinció dins de la categoria d'Artesania i Arts Populars

Exemples de ceràmica de Manises del Museu Bargello de Florència

Manises, a l’Horta Sud, ha sigut declarada ciutat creativa de la Unesco d’enguany en reconeixement al seu compromís de posar la cultura i la creativitat en el cor del desenvolupament i de compartir coneixement i bones pràctiques.

D'aquesta manera, la localitat entra a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, concretament en la modalitat d'Artesania i Arts Populars, i es converteix així en la primera i única ciutat de l'Estat que ha aconseguit la distinció fins ara en aquesta categoria.

Després de conéixer la notícia, l'alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, ha assenyalat que el reconeixement internacional suposa un impuls importantíssim en l'aposta de Manises pel sector ceràmic i per a fer de la ciutat un referent mundial en aquest àmbit, “capaç de generar oportunitats i dinamitzar econòmicament, socialment i culturalment aquest motor de desenvolupament”.

Per a l'alcalde, el fet de ser l’única ciutat de l'Estat en aquesta categoria significa “reafirmar el posicionament” de la ceràmica dins del panorama internacional i “obrir” la porta a noves possibilitats, en conjunt amb altres ciutats creatives.

La creativitat com a motor de desenvolupament urbà sostenible

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada en 2004, va nàixer amb l'objectiu de fomentar la cooperació internacional entre ciutats de tot el món per a fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d'integració social i de vida cultural, i de reconéixer la creativitat dels seus membres en set àmbits: artesania i arts populars, arts digitals, cinema, gastronomia, literatura i música. En la Xarxa hi ha des d’aquest dilluns 295 ciutats de 90 països.

Fins a aquest moment d'Espanya hi havia nou ciutats creatives: Sevilla (música), Bilbao (disseny), Granada (literatura), Burgos (gastronomia), Dénia (gastronomia), Barcelona (literatura), Terrassa (cinema), Llíria (música) i Valladolid (cinema).

També et pot interessar

stats