VÍDEO| Llum, color i soroll en el castell de l'Olla a Altea

50 mil persones vibren amb el castell de Ricardo Caballer amb palmeres de 300 metres de diàmetre i un tro final de 1.500 carcasses.

El castell de l'Olla a Altea va deixar el públic bocabadat

A la mitjanit del dissabte 11 d'agost la badia d'Altea es va il·luminar amb un grandiós castell de l'Olla. 50 mil espectadors van presenciar aquest bonic castell amb segell del pirotècnic valencià Ricardo Caballer que no va deixar indiferent ningú. Una disparada des de l'aigua que té més de mig any de treball, amb coets instal·lats en cinc grans plataformes a 300 metres de la platja.

El castell va durar 25 minuts sense treva i s‘hi van cremar 1.200 quilos de pólvora. A les 12 en punt de la nit el cel fosc, amb lluna nova i competint amb els Perseids, es va il·luminar amb una gran varietat de colors, formes i sorolls. La disparada es va dividir en 60 conjunts de coets i palmeres de fins a 300 metres de diàmetre que il·luminaven tot Altea. S’hi van veure formes variades de múltiples colors com ara espirals, molinets, palmeres o cues de gall dindi,  una delícia per als cinc sentits.  

El castell de l'Olla és una cita multitudinària. Des de les set de la vesprada la platja de l'Olla i els seus voltants es van omplir de veïns i turistes que van arribar amb menjar i begudes per a buscar el millor lloc on gaudir dels focs. Per a vetlar per la seguretat s’hi van desplegar més de 200 efectius policials i sanitaris. A l'acte també va assistir el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. 

El castell de l'Olla celebra ja la 32a edició. La primera va ser el 1987 i l’organitza la confraria del Castell de l'Olla amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Altea. L'any 2016 va obtindre el reconeixement de la Unesco, i és festa d'interés turístic autonòmic des de l'any 2007, a més d'acumular altres premis i guardons.  

També et pot interessar

stats