El Festival de Cine d’Alacant presenta la pel·lícula valenciana 'L'àvia i el foraster'

La producció, òpera prima del pegolí Sergi Miralles, compta amb la participació d’À Punt

Fragment de la producció valenciana 'L'àvia i el foraster' / X: @FestivalCineALC

La 21 edició del Festival Internacional de Cine d'Alacant ha presentat este dijous la producció valenciana L'àvia i el foraster, òpera prima del director pegolí Sergi Miralles. Una pel·lícula que aborda la xenofòbia i que també entra en la competició del certamen. Carles Francino i Neus Agulló estan entre el repartiment d'este llargmetratge, que ha comptat amb la participació d'À Punt, mitjà oficial del festival.

Encara que el sol no ha aguaitat este migdia pel port d'Alacant, la presentació de la pel·lícula a concurs, L'àvia i el foraster, ha sigut lluminosa. El rodatge al Camp de Morvedre ho va ser i la imatge editada dona testimoni d'eixa sintonia. 

La comèdia valenciana amb què el director de Pego Sergi Miralles debuta és una aposta per la reflexió i la necessitat d'entendre's. “Volíem contar una història que parlara de la xenofòbia quotidiana que tots exercim, però volíem fer-ho en to de comèdia dramàtica, perquè creiem que els missatges seriosos arriben millor”, explica Miralles. 

Carles Francino encapçala esta producció amb la col·laboració d'À Punt. La cinta va passar pel Festival de Màlaga i ara competeix en una secció oficial del Festival de Cine d'Alacant en què figuren sis candidates més. “Quan vaig veure la pel·lícula es va fer realitat el que m’imaginava quan vaig llegir el guió, i això funciona perquè l’equip funciona”, assegura Francino. 

En un afany per contar històries des de diverses perspectives, al remat, hi ha un missatge unívoc, com és que el rebuig als que venen de fora no és una resposta. 

També et pot interessar

stats