Vicent Torrent torna al Teatre Principal de València per partida doble

El músic valencià cofundador d'Al Tall presenta el nou disc 'Racons i cançons' al Principal aquest dissabte i diumenge

Vicent Torrent en la seua visita a Les notícies del matí d'À Punt
Vicent Torrent, en la visita a 'Les notícies del matí', d'À Punt / À Punt

El Teatre Principal de la ciutat de València acull el retorn de Vicent Torrent als escenaris. Aquest dissabte i diumenge, el músic valencià i cofundador del grup Al Tall presenta el nou àlbum, Racons i cançons, un disc amb el qual rescata del calaix temes que havia escrit durant els anys previs a l'etapa en el grup, la majoria els anys 1968 i 1969.

Per a Torrent ha sigut un "plaer furgar papers i calaixos per a rescatar cançons de feia molt i tornar a escoltar aquells enregistraments de casset", segons ha confessat.

No obstant això, també hi haurà cançons d'anys posteriors i una de fa tres anys que li va compondre a la seua dona com a regal pels 75 anys, i que ha sigut el germen del disc. Les cançons, fidels al seu estil popular, inclouen lletres que canten als sentiments quotidians sense oblidar el vessant més polític i social, i alhora un relat musical i la història de tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana.

Precisament la defensa de la música tradicional és la vocació principal de Torrent en el Consell Valencià de Cultura, des que va ser nomenat membre de la institució aquest novembre.

D'aquest nou càrrec i de Racons i cançons va parlar el músic dimarts passat en Les notícies del matí d'À Punt.

Feliu Ventura i Sedajazz amb Sole Giménez completen el cicle de concerts del Teatre Principal

La programació musical del Teatre Principal també tindrà els concerts de Feliu Ventura, divendres vinent, 17 de desembre, on presentarà el nou treball, Convocatòria, i la celebració dels 30 anys de Sedajazz, el dissabte 18 i el diumenge 19. Dissabte, a més, ho farà amb una actuació conjunta amb la cantant Sole Giménez.

D'aquesta manera es tanca el cicle de concerts al teatre abans que comence Nadal, una proposta amb què s'ha volgut abastar "la música en totes les versions" i "obrir les portes a artistes que en un altre temps tampoc no tenien oportunitat de tocar ací", tal com ha explicat la directora adjunta de Música i Cultura Popular en l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Marga Landete.

També et pot interessar

stats