El músic Vicent Torrent, el periodista Xavier Aliaga i l'exdirectora general de Cultura Marta Alonso, nous membres del CVC

Els nous membres substituiran Petra María Pérez Alonso-Geta, Ángeles López i Ramon Rosselló Ivars i s'estrenaran en el càrrec en la sessió plenària del pròxim 29 de novembre

Una imatge de l'última sessió plenària del CVC
Una imatge de l'última sessió plenària del CVC / CVC
24 de novembre 2021 - 11:03

El músic Vicent Torrent, el periodista Xavier Aliaga i l'exdirectora general de Cultura Marta Alonso són els nous membres del Consell Valencià de Cultura (CVC). L'elecció va ser aprovada per les Corts el passat 11 de novembre i aquest dimecres s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV). Els nous membres, junt amb els que els partits polítics han renovat, assistiran a la seua primera sessió plenària el pròxim 29 de novembre, segons detalla en el seu web el CVC. L'organisme assessor en matèria cultural de la Generalitat compta amb 21 membres.

Els nous membres substituiran Petra María Pérez Alonso-Geta, Ángeles López i Ramon Rosselló Ivars. La llista de deu nomenaments va ser acordada pels partits polítics: tres plantejats pel PSPV, tres més pel PP, dos per Unides Podem, un per Compromís i un altre per Ciutadans.

El PSPV va acordar la reelecció de la doctora en Filosofia Ana Noguera, l'arquitecte Vicente González i l'escultora Amparo Carbonell, mentre els populars van proposar renovar la filòloga Ascensión Figueres i l'historiador Joaquín Santos, i incloure Marta Alonso --exdirectora general de Cultura amb l'últim govern del PP-- en substitució de l'antropòloga Petra Pérez.

Unides Podem, per la seua banda, va tornar a triar l'actriu Rosana Pastor i va incloure l'escriptor Xavier Aliaga, davant de la proposta de Compromís del músic Vicent Torrent en lloc del filòleg Ramon Rosselló. Finalment, repeteix la comissària artística Begoña Martínez, que va proposar Ciutadans.

També et pot interessar

stats