Vicent Torrent recupera melodies i poemes inèdits en 'Racons i cançons'

El músic valencià recull cançons compostes fa més de trenta anys

07.12.2021 | LNM Vides desafinades: Vicent Torrent

Abans del seu treball amb Al Tall, Vicent Torrent havia creat cançons que no pensava enregistrar mai. Ara, gràcies a l'espenta del productor Juan Diego Sanchis, es podran escoltar en un disc, Racons i cançons, que recupera aquestes melodies amagades en un calaix. Així ho ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí de la ràdio d’À Punt.

 

Durant l’entrevista, Torrent ha comentat que no veia clar el projecte perquè la cançó més nova, assenyala, la va compondre fa almenys vint anys. Amb tot, ha confessat que es va deixar convéncer pel productor per a publicar aquest nou treball. El músic ha destacat que, precisament perquè aquestes cançons no van ser creades per a editar-se, tenen un valor especial. "Aquestes cançons són com caramels que vaig disfrutar al seu moment, però no tenien possibilitat d'edició", ha dit.

"Aquestes cançons són com caramels que vaig disfrutar al seu moment, però no tenien possibilitat d'edició"

En el disc hi ha declaracions d'amor com el tema "Aquella nit", una peça dedicada a la seua dona, que data del 1971 i també composicions anteriors. Cançons de la seua etapa en el grup Equivalència Folk, una banda anterior a Al Tall, dels anys 68 i 69, que oferia sessions de folk arreu del país. Cançons i racons recull també el poema Amic senyor, obra d'un trobador anomenat Guillem de Berguedà que, el segle XII, recorria Catalunya i Occitània recitant poesia en provençal, i que Torrent va musicar perquè li agradaren les històries d'amor que contava "de manera graciosa i provocadora".

En l'aspecte musical, el disc té col·laboracions d'amics d'Al Tall com ara Robert Moreno amb les percussions i amb les flautes de Ximo Caffarena, una persona que va desenvolupar d’arranjaments com la música del "Cant dels maulets".

La presentació del disc serà al Teatre Principal de València els dies 11 i 12 de desembre. À Punt retransmetrà els concerts de presentació del disc el pròxim cap de setmana. A més dels dos primers concerts, hi ha altres concerts programats a Palma i a Barcelona.

També et pot interessar

stats