Fins on viatjarà el Planeta alacantí? Pot acabar en diversos països

El Premi Azorín, que es lliura aquest dijous, ha atret 223 novel·les enguany, la majoria de gènere històric

L'escriptora Natibel Preciado, guanyadora de l'anterior edició de l'Azorín de novel·la, en la gala de lliurament de l'any passat
L'escriptora Natibel Preciado, guanyadora de l'anterior edició de l'Azorín de novel·la, en la gala de lliurament de l'any passat / À Punt NTC

Deu obres finalistes de tres països diferents opten al Premi Azorín de novel·la d’enguany. El guanyador es desvelarà aquest dijous a la nit, en l’acte que acollirà l’ADDA, l’Auditori de Música d’Alacant. A l’edició d’enguany d’aquest reconegut certamen literari s’han presentat 223 novel·les, la major part de temàtica històrica.

El reconegut guardó literari, que es gratifica amb 45.000 euros, anirà fins a Cullera, Astúries, Càceres, Madrid o la mateixa ciutat d’Alacant, que són alguns dels llocs de procedència de les obres finalistes.

Encara que aquest prestigiós premi de les lletres castellanes podria travessar l’Atlàntic, perquè entre els finalistes també hi ha un autor de Colòmbia, segons va explicar el director de Relacions Institucionals del Grup Planeta, Carlos Crehueras, que no ha arribat a detallar la procedència de totes les obres.

A l’edició d’enguany es van presentar 223 obres, cosa que ha convertit aquesta edició en la cinquena amb més obres aspirants a l'Azorín. La majoria de les novel·les procedeixen d'Espanya, "però també d'Amèrica i altres països d'Europa", com ha puntualitzat Crehueras. Destaca també la temàtica. En el 70% dels casos, es tracta d’obres històriques, mentre que un 20% són policíaques i un 10%, ambientades en l'actualitat.

Un guardó amb "visibilitat" i "prestigi"

Fins on anirà el guardó se sabrà aquest dijous a la nit, en el transcurs de la gala de lliurament. El representant del grup Planeta, en la roda de premsa de presentació dels finalistes, va afirmar que "no existeix un patró" d'èxit per a aconseguir el Premi Azorín, encara que va destacar la "visibilitat, el prestigi i el segell" que aporta aquest guardó.

L’obra guanyadora de la edició anterior, El santuario de los elefantes, de l’escriptora Natibel Preciado, ha venut més de 40.000 exemplars a les llibreries, el que evidencia, des del punt de vista del representant de l’editorial Planeta, que el premi "està situat" i "ha sabut trobar el seu lloc", ja que "ha aconseguit unir el prestigi i el favor del públic amb xifres de vendes molt favorables".

La diputada de Cultura de la Diputació d'Alacant, Julia Parra, ha assegurat que els organitzadors d’aquest premi ja estan pensant en la gala de la trentena edició del certamen, que se celebrarà l'any vinent i que ha de ser "especial".

També et pot interessar

stats