Nativel Preciado rep el Premi Azorín 2021: “És meravellosa la capacitat de poder escriure”

L’escriptora i periodista ha rebut el premi per la novel·la 'El santuario de los elefantes'

Nativel Preciado parla amb 'À Punt NTC'

L'escriptora i periodista Nativel Preciado ha rebut el Premi Azorín 2021, el guardó de novel·la de la Diputació d’Alacant, pel relat 'El santuario de los elefantes'. El llibre és un cant a la dignitat del poble africà davant de l'avarícia i la corrupció d'occident. 

En una entrevista a À Punt NTC, l’escriptora espera que el llibre ajude el lector a fer un viatge per Àfrica, “on sàpia com és la vida per un país com Tanzània, com és la relació que tenen amb la naturalesa, sobretot amb els animals i qui és capaç d'entendre-ho i salvar-se i qui és capaç de no entendre-ho i perdre’s”.

El lliurament de premis ha sigut la seua primera gala des que va començar la pandèmia, un acte que per a Preciado ha suposat “posar els peus a terra” després de tant de temps. “Ho assumisc amb molt de plaer i molta alegria”, ha assegurat. 

Per a l’autora, escriure “rejoveneix” i, sobretot, li permet seguir “lluitant per la vida, de la mateixa manera que ho feia quan tenia 20, 30, 40 anys..." El més important per a la nova premiada està clar: “Jo somie continuar complint els projectes que tinc al cap, és meravellosa la capacitat de poder escriure, documentar-se i treballar”.

També et pot interessar

stats