Nativel Preciado guanya el Premi Azorín 2021

La seua novel·la ‘El santuario de los elefantes’ ha guanyat l'edició 28 d’aquest premi, dotat amb 45.000 euros

Natival Preciado durant el seu discurs d'acceptació del Premi Azorín 2021
Nativel Preciado, durant el discurs d'acceptació del Premi Azorín 2021

El Premi Azorín de Novel·la 2021 ha sigut per a la periodista i escriptora madrilenya Nativel Preciado, per la seua obra El santuario de los elefantes.

L’obra de Preciado ha sigut elegida la millor entre les 10 finalistes, que al seu torn havien sigut seleccionades entre les 208 que s'hi presentaren en total. Però cal remarcar que es presentà amb el pseudònim d’Antonio Villanueva i amb el títol de Rojo atardecer

Preciado, que va escriure la novel·la durant la pandèmia, l’ha definida com una obra “clara, sincera i sintètica, com la literatura d’Azorín. Una espècie de conte per a adults”. L’obra, que se situa a Tanzània, conta la història d’un capvespre, però és alguna cosa més. "És una novel·la d'aventures el viatge de les quals es complica amb accidents, malalties i enfrontaments personals entre els personatges, que alguns s'enamoren", ha afegit. 

L’escriptora s’ha mostrat molt emocionada en rebre el premi i ha assenyalat que se sent afortunada que haja sigut premiada la seua la novel·la quan hi ha moltes persones que ho mereixen i que es canviarien per ella. 

El Premi Azorín, que atorguen la Diputació d’Alacant i el Grup Planeta, té una dotació de 45.000 euros i enguany ha arribat a l'edició 28. L’entrega de premis ha tingut lloc a l’Auditori de la Diputació d’Alacant i ha comptat amb la presència de 600 persones, un 50% de l’aforament de la sala.

Al llarg de la seua trajectòria, Preciado ha sigut finalista del Planeta amb El egoísta en 1999 i va ser Premi Primavera de Novel·la per Camino de hierro en 2007.

També et pot interessar

stats