Què fa el veïnat de Cocentaina al refugi i amb la música d’Andreu Valor?

La ciutadania es converteixen en protagonista del videoclip del tema Tretze roses, que el cantautor estrena en una jornada carregada de simbolisme

Una de les escenes del videoclip de 'Tretze roses', protagonitzada pel veïnat de Cocentaina en el refugi antiaeri
Una de les escenes del videoclip de 'Tretze roses', protagonitzada pel veïnat de Cocentaina en el refugi antiaeri / Videoclip 'Tretze roses'

El refugi antiaeri de Cocentaina com a escenari, l’altruisme d’un centenar de veïns com a actors i una lletra que rescata de la memòria de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió que va vindre després. És el nou tema del cantautor contestà Andreu Valor, que es llança aquest dijous, una data carregada de simbolisme.

El tema Tretze roses és l’avançament del nou disc de l’artista, Un nou món, que s’estrenarà al juny, però Andreu Valor ha volgut compartir abans aquesta cançó coincidint amb una tràgica efemèride del nostre territori: el bombardeig més mortífer de la Guerra Civil al nostre territori, el del mercat d’Alacant, on van morir 300 persones, i del qual es compleixen aquest dijous 85 anys.

Però a més d’aquest tràgic record, darrere del llançament de l’últim treball del cantautor de Cocentaina està un altre aniversari, estretament vinculat al títol de la cançó. Tal dia com hui naixia Julia Conesa, una de les Tretze Roses, el grup de dones que va morir afusellades al final de la guerra.

Per a completar el cercle perfecte d’aquest simbolisme, Andreu Valor ha escollit l’antic refugi antiaeri que es conserva a Cocentaina, el seu poble natal, per a situar el videoclip. Vora un centenar de veïns, inclosos alguns menors, es van convertir en desembre i gener en actors en aquest treball audiovisual.

Valor va fer una crida al veïnat perquè s’unira a aquest projecte audiovisual i la resposta va ser aclaparadora: “En un dia va cobrir la necessitat de personal adherint-se de manera altruista més de cent persones”, assenyalava el cantautor. El videoclip està dirigit per Daniel Serrano i Neus Francés.

Pretenem compartir la memòria de fets que ens han marcat com a societat i reivindicar la vida i la llibertat de les persones

“En aquest videoclip pretenem compartir la memòria de fets que ens han marcat com a societat i, com és habitual en la nostra obra, tractar de reivindicar la vida i la llibertat de les persones fent que la reflexió no ens permeta recaure en la reiteració de fets tan dolorosos i injustos”, apuntava Valor en les xarxes socials.

En aquest sentit, apuntava que “aquesta cançó i vídeo vol ser un homenatge a les víctimes del feixisme i busca compartir la sensibilitat cap a la vida, el respecte col·lectiu i la llibertat de les persones obviant tota mostra d'odi i de violència”. 

També et pot interessar

stats