La valenciana Sandra Valero és una de les favorites per a guanyar hui el festival d'Eurovisió Junior

El poble de Benetússer es bolca amb la seua jove veïna, que serà l'encarregada d'obrir el festival infantil amb la cançó Loviu

Sandra Valero i els seus ballarins durant els assajos de 'Loviu' a Niça
Sandra Valero i els seus ballarins, durant els assajos de 'Loviu' a Niça / RTVE

La valenciana Sandra Valero, la representant espanyola en el festival d’Eurovisió Junior 2023, puja aquest diumenge a l’escenari a la ciutat francesa de Niça amb Loviu, la cançó amb què podria guanyar el certamen.

La jove artista de Benetússer (Horta Sud), de dotze anys, serà l’encarregada de donar el tir d’eixida a la 21a edició del festival infantil, que començarà a les 16:00 hores. Per primera vegada en la història, Espanya obrirà la gala i després actuaran els altres quinze països que participen en el certamen.

Valero, que prové d'una família molt lligada a la música, va començar a cantar amb quatre anys i ara és cantant, actriu i model. Amb només dotze anys ha format part de l'elenc del musical d'El Guardaespaldas i en diferents concursos de televisió com La voz Kids o Idol Kids i assegura que el de Niça "no és l’escenari més gran" en el qual ha actuat.

La cançó Loviu fa un passeig pel món i utilitza, a més del castellà, l'anglés, el francés, l’italià i el portugués per a dir “t’estime”. De fet, en la posada en escena, inspirada en els viatges i la primera aviadora de la història Amelia Earthart, apareixen monuments com la Torre Eiffel de París, la Sagrada Família de Barcelona, les Torres Kio de Madrid o l’Atomium de Brussel·les.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mostrat el seu suport a la valenciana a través del seu compte a les xarxes socials i ha demanat el vot: “És una xiqueta que ens representa a tots, canta de cine”, ha subratllat.

Les votacions estan obertes des d’aquest divendres i fins que acaben les actuacions i, a diferència de la versió adulta, també és possible votar a Espanya des de casa nostra. Per a fer-ho, cal triar tres països d'entre els setze participants en aquest enllaç: https://vote.junioreurovision.tv/ 

El poble de Benetússer s’ha bolcat en la candidatura i, davant de l’expectació que ha suscitat, l’ajuntament ha instal·lat una pantalla gegant a la plaça del Molí de la localitat per a seguir l’espectacle en directe. 

Espanya busca amb Sandra Valero la segona victòria en el festival infantil, després que el 2004 María Isabel triomfara amb la seua cançó Antes muerta que sencilla. Guanyar el 2023 permetria acollir el festival del 2024, en el qual es compliran vint anys del primer trofeu.

També et pot interessar

stats