València suspén la mascletà a causa de la pluja i el vent

La disparà que tenia prevista la Pirotècnia Aitana és la tercera que se supén enguany a causa del mal oratge

Aspecte que presentava aquest dijous el recinte de la Plaça de l'Ajuntament de València des d'on es disparen les mascletaes
Aspecte que presentava aquest dijous el recinte de la Plaça de l'Ajuntament de València des d'on es disparen les mascletaes / À Punt NTC

La pluja també ha fet caure la mascletà del programa d’actes fallers d’aquest dijous a València. Es tracta del segon acte multitudinari i a l’aire lliure que es cancel·la aquest dijous a causa del temporal, després de suprimir-se el lliurament de premis dels monuments grans.

La Pirotècnia Aitana, de Bèlgida, era l’encarregada de disparar la mascletà d’aquest dijous. La d'aquesta empresa és la tercera d’enguany que les precipitacions obliguen a cancel·lar.

Personal de la pirotècnia Aitana, de Bèlgida, que tenia previst disparar la mascletà d'aquest dijous
Personal de la pirotècnia Aitana, de Bèlgida, que tenia previst disparar la mascletà d'aquest dijous / À Punt NTC

L’Ajuntament de València i la Junta Local Fallera reubicaran al calendari les mascletaes suspeses, segons ha anunciat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana. No obstant això, ara per ara, l'única que s’ha col·locat en una data alternativa és la del passat 7 de març, que es dispararà l’endemà de Sant Josep.

Les altres dues mascletaes suspeses, la del dia 14 i la d’aquest dijous, encara es desconeix quan es dispararan. Si continua el mal oratge, també quedarà compromés un dels altres espectacles pirotècnics del dia, el castell de focs d’artifici que Pirotecnia Zarzoso tenia previst disparar a l’antic llit del Túria.

En el cas dels castells, Galiana no ha avançat que passarà si es cancel·len. El regidor únicament va remarcar que la intenció de l’Ajuntament és invertir tota la inversió reservada per a pirotècnica, de manera que no es descarta que, en cas de cancel·lar-se el d’aquesta nit finalment, es poguera veure un altre dia al cel de València. 

També et pot interessar

stats