La pluja obliga a suspendre la mascletà de València per segon dilluns consecutiu

La Pirotecnia Zarzoso tenia previst fer el dispar, però les ràfegues de més de 30 quilòmetres per hora han desaconsellat fer-lo

Un treballador municipal penja el cartell que anuncia que la mascletà d’aquest dilluns queda suspesa
Un treballador municipal penja el cartell que anuncia que la mascletà d’aquest dilluns queda suspesa / À Punt NTC

La pluja que cau a València i sobretot les ràfegues de vent han obligat a suspendre la mascletà d’aquest dilluns a la plaça de l’Ajuntament, segons han confirmat À Punt fonts municipals. Les previsions dels bombers apunten a ràfegues de fins a 35 quilòmetres per hora, circumstància que ha portat a la cancel·lació de l’espectacle, que estava previst que el disparara la Pirotecnia Zarzoso d’Altura.

Els responsables d’aquesta pirotècnia havien començat a muntar la mascletà a primera hora del matí, encara que sense material aeri, perquè l’oratge ja era desfavorable a la ciutat des d’aquesta matinada de dilluns. Però poc després se suspenia la mascletà en veure que l’oratge evolucionava cap a una situació més desfavorable, de més vent i pluja, a mesura que la DANA que ens acompanyarà durant la setmana fallera ha anat endinsant-se al territori.

La d’aquest dilluns és la segona mascletà de les Falles d'enguany que se suspén a causa de les precipitacions. De fet, dilluns passat també es va haver de cancel·lar. El dia d’abans, diumenge 6 de març, encara es va poder disparar a pesar que va començar a ploure pocs minuts abans. Com en l'ocasió anterior, la mascletà queda ajornada a una nova data, posterior a Falles.

També et pot interessar

stats