València exalta la fallera major infantil aquesta vesprada

La televisió d'À Punt oferirà a partir de les 17 hores l'acte protagonitzat per Marina García i la seua cort d’honor

Marina García durant l'assaig de l'acte d'Exaltació de la Fallera Major Infantil
Marina García durant l'assaig de l'acte d'Exaltació de la fallera major infantil / Junta Central Fallera

Després que aquest divendres a la nit se celebrara l'Exaltació de la fallera major de València, Maria Estela Arlandis, arriba el torn de l'homònima infantil, Marina García. La fallera major infantil de les Falles del 2024 estarà, juntament amb la seua cort d'honor, al Palau de la Música de València, on torna a celebrar-se l'acte després de cinc anys en què les reformes van obligar a desplaçar l'esdeveniment al Palau de Congressos.

L'acte d'exaltació de la fallera major infantil es dividirà en dues parts: una primera, en la qual es representarà un espectacle, i una segona, protocol·lària, en la qual l'alcaldessa de València, María José Catalá, imposarà la banda que acredita García com a màxima representant infantil de la ciutat.

L'espectacle de l'Exaltació de la fallera major infantil tindrà per lema "Fantasia" i relacionarà l'objectiu de ser una ciutat que aposte per la sostenibilitat i la biodiversitat amb el concepte de la ciutat de València com a Capital Verda Europea 2024.

Després de la imposició de la banda arribarà el discurs de la mantenidora, funció que enguany recau en l'empresària Hortensia Roig. L'acte comptarà també amb la participació de la Banda Simfònica Municipal, sota la direcció de Cristóbal Soler.

Seguidament, l'Ofrena floral recuperarà el seu format habitual, amb un total de 25 cistells que formaran part de la desfilada. L'any passat pujaren a l'escenari els cistells d'Alacant i Castelló i els de les comissions de les falleres majors, mentre que la resta es van col·locar directament a l'escenari per a la segona part de l'acte.

L'Exaltació finalitzarà amb un espectacle pirotècnic a càrrec de la pirotècnia Crespo d'Alzira, que es dispararà des del jardí del Túria, enfront del Palau de la Música.

Vives y Marí, encarregats del vestit i de l'espolí

El primer vestit oficial de la fallera major Infantil i la seua cort d’honor infantil eixirà de mans de l'empresa de José Polit, que sap ben bé el que és cosir per a les màximes representants de la festa. L'indumentarista pot presumir d'haver treballar per a un total de quinze falleres majors de València al llarg de la seua trajectòria i assegura que repeteix el repte amb "amb il·lusió i professionalitat".

Per altra banda, la firma Vives y Marí ha sigut l'encarregada de teixir l'espolí oficial de la fallera major infantil, com també el que ha lluit la fallera major aquest divendres. Una obra d’art que asseguren que "han triat minuciosament per a fer realitat els somnis de les falleres majors".

Retransmissió en directe per la televisió d'À Punt

L'Exaltació de la fallera major infantil es podrà seguir en directe a través de la televisió d'À Punt a partir de les 17 hores. El conductor serà Ferran Cano, acompanyat per la cap de Cultura d’À Punt Notícies, Montse Català i pels comentaristes Sofia Soler, fallera major infantil de València el 2016 i Xavi Rausell, indumentarista i investigador de la vestimenta tradicional valenciana. La periodista Berta Báidez s'encarregarà de les connexions per a veure com està l’ambient a l’exterior i a la zona de butaques.

També et pot interessar

stats