València dispararà una de les mascletaes suspeses l'endemà de la Cremà

L'ajuntament reprogramarà al llarg de l'any els esdeveniments pirotècnics que la DANA obligue a suspendre

En imatge, la mascletà del passat 11 de març
En imatge, la mascletà del passat 11 de març / Ajuntament de València

Hi ha vida per a les mascletaes falleres més allà de Sant Josep. L'Ajuntament de València reubicarà el dia 20, l'endemà de la Cremà, una de les dues mascletaes suspeses en els últims dies pel mal oratge i reprogramarà l'altra en els mesos següents.

L'anunci l'ha fet el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, després que el fort vent i l'amenaça de pluja haja obligat a suspendre la mascletà que preparava la pirotècnica Zarzoso d’Altura. La pluja també va obligar a cancel·lar la mascletà que el passat set de març havia de disparar l'empresa Nadal-Martí de l'Olleria.

Segons Galiana, una vegada que passen les festes "s'estudiaran quan es dispararan tots els esdeveniments pirotècnics que s'hagen suspés". El regidor de Cultura Festiva ha destacat que el govern valencià "aposta per la pirotècnia" i ha recordat que en els anys 2020 i 2021, marcats per la pandèmia es va invertir tot el pressupost previst per a això, i en 2022 continuarem fent-ho, si bé encara no es pot establir quan".

Amb l'amenaça de DANA en el conjunt de les festes falleres els bombers es reuniran aquest dimarts per avaluar si es manté o es cancel·la la mascletà del dia, un espectacle de Ricasa que estava totalment cablejat, com el que s'ha suspés aquest dilluns.

Preguntat per la situació, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha comentat que el temps és un component de la normalitat de les Falles, ja que "març és molt inestable" i "és rar l'any en què no tenim algun problema de mal oratge". Ribó s'ha mostrat confiat en el fet que no es confirmen els pitjors pronòstics meteorològics, perquè "es poden fer previsions molt segures a unes hores, però no a uns dies".

També et pot interessar

stats