València celebra amb una jornada festiva el Dia Internacional del Poble Gitano

La plaça de l’Ajuntament s'ha convertit aquest dissabte en l’escenari d’un dia ple d’activitats i diversos concerts per a celebrar el 8 d'abril

Plaça de l'Ajuntament de València durant la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano / @AjuntamentVLC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 d'abril 2023 - 06:30 Actualitzat: 11 d'abril 2023 - 08:17

La plaça de l'Ajuntament de València s'ha convertit aquest dissabte, Dia Internacional del Poble Gitano, en l'escenari d'un ampli programa d'actes, amb activitats infantils, xarrades divulgatives, música i un acte especial de reconeixement a persones i entitats que treballen per la igualtat i la inclusió a la ciutat.

La festa ha començat a les 10:00 hores i s’han programat activitats infantils, diversos tallers i la preparació d’una flashmob amb les persones participants. A més, s’han instal·lat parades en les quals les entitats participants han oferit informació i assessorament a les persones interessades.

A partir de les 18:00 hores, es farà un acte de reconeixement a persones que hagen destacat per la seua labor a favor de la inclusió i la igualtat i es conclourà amb la lectura d’un manifest i la interpretació de l'himne Gelem, Gelem. Tot seguit, a les 19:00 hores, la música prendrà la plaça amb les actuacions de les artistes Alba Díaz la Negra, Montse Cortés i María Terremoto. 

Organitzada per la Regidoria d’Igualtat, en la campanya han participat activament entitats que treballen contra el racisme i la marginació social i per la promoció de la cultura gitana, especialment en la incorporació de la perspectiva de gènere en les seues accions de sensibilització, com ara l’Associació Alanna, l'Associació Romi o la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana, entre d’altres.

Altres localitats de la Comunitat Valenciana també han previst actes per a commemorar la jornada. A la Vall d’Uixó (Plana Baixa), l’Associació Cultural Gitana ha pintat un banc cedit per l’ajuntament amb la bandera gitana i, al Campello (Alacantí), les característiques lluminàries de la plaça de Saint-Christol-lès-Alès lluiran els colors del poble gitano, verd, blau i roig, durant quatre dies.

També et pot interessar

stats