L’IVAM acosta a l’art el paper de les dones gitanes

Sis sales del museu es converteixen en espai per a trencar estereotips sobre la comunitat gitana

Un grup de dones participa a l'IVAM en l'acte sobre el paper de la dona gitana en l'art / À Punt NTC

L'IVAM reflexiona aquest dimarts de vesprada sobre el paper de la dona gitana en l'art, que es difon a Espanya des de l’any 1987. Sis obres d'art en sis sales del museu es converteixen en el pilar fonamental per a trencar estereotips que mutilen els seus drets fonamentals. 

Loles Santiago, de l’Associació de Dones Gitanes Romi de València, ha explicat que “l’objectiu és acostar l’art a les dones gitanes”. Així, s'analitzen factors culturals que influeixen en la inclusió del poble gitano i la defensa de la igualtat, des de la perspectiva de gènere de la comunitat gitana.

Séfora Vargas, advocada i presidenta de l’Associació sense Ànim de Lucre per al Progrés i Desenvolupament del Poble Gitano (Aproideg) ha afirmat que “s’ha de fer conscient a la dona universal que el dolor d’una és el dolor de totes”.

Silvia Agüero, dramaturga i actriu, ha destacat la importància de donar visibilitat a un col·lectiu doblement castigat. “Tot ho han escrit homes i paios amb poder. Aleshores, la història no és la mateixa des dels ulls de qui ha sofrit i ha perdut totes les batalles”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats