'Roba estesa': una proposta artística posa el focus en la cultura gitana

Es tracta d’una instal·lació sonora, fotogràfica i plàstica que té l’objectiu d’acostar el teatre al barri

Imatge d'una de les propostes de les integrants de 'Roba Estesa' / À Punt NTC

Amalia, Maria, Sulamita i Susi són les protagonistes de Roba estesa. Es tracta d’una instal·lació sonora, fotogràfica i plàstica que té un objectiu de caràcter social i posa el focus en la cultura gitana del barri. El Teatre El Musical de València acull aquesta proposta artística de la companyia La Subterrània.

La companyia ha volgut crear aquesta proposta d’art per a connectar amb la gent i mostrar la diversitat que hi ha al barri, però sobretot per a acostar el teatre al veïnat. La roba estesa, tan present en el dia a dia, ha sigut el nom que elles han triat per a titular la mostra. Segons Maria, "reflecteix molt el nostre barri: allà on mires hi ha roba estesa".

Maria Basílcovich, participant de Roba Estesa, afirma que "mai havíem fet això, i que s'hagen fixat en nosaltres per a fer un projecte tan bonic del nostre barri ens alegra molt". Sulamita Giménez, una altra col·laboradora, pensa que "estem un poc oblidades; donar-nos visibilitat ha sigut un orgull".

D’altra banda, Lucia Sáez, integrant de La Subterrània, declara que és la primera volta que treballen amb dones gitanes: "Hem estat tot un any treballant i hem hagut de conéixer-les i deixar que elles ens coneguen. Per al projecte ha sigut molt important confluir i conviure de manera personal, més enllà de ser paies o gitanes".

És el resultat de la convivència artística entre aquest espai cultural obert al barri i les veïnes, una iniciativa experimental de la companyia artística.

També et pot interessar

stats