València celebra l’aniversari de la declaració de les Falles com a patrimoni de la humanitat

La cavalcada del Patrimoni dona el tir d’eixida a les celebracions de la declaració de la Unesco

Cavalcada del Patrimoni a la Llotja de València / Festes de València

El pròxim 30 de novembre es compleixen sis anys de la declaració de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco, una celebració per a la qual la ciutat de València ha preparat un ampli programa d’activitats que s'estendrà fins a març del 2023. 

El tir d’eixida l'ha donat aquest dissabte la cavalcada del Patrimoni, presidida per les falleres majors, Laura Mengó i Paula Nieto, i les corts d’honor i en què han participat els Gegants i Cabuts de l'Ajuntament, la Colla de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera, la Muixeranga Vella d'Algemesí, els Cavalls del Vi de Caravaca de la Cruz i el Seguici Fúnebre dels Amants de Terol. 

La desfilada ha partit des de la Llotja a les 18:00 hores i recorrerà l’avinguda de Maria Cristina, la plaça de l’Ajuntament i l'avinguda del Marqués de Sotelo, per a concloure amb una dansà popular a les portes de la Llotja a les 20:30 hores.

A banda de la cavalcada, durant tot el cap de setmana tindran lloc altres activitats que posaran en relleu els diversos vessants del patrimoni, com ara una mascletà, un castell de focs artificials i l’obertura dels museus fallers de València, Alzira i Cullera i el Museu de l'Artista Faller de València.

La commemoració de l'aniversari de la declaració se celebrarà el pròxim dimecres 30 de novembre amb un "brindis pel patrimoni", amb la participació de l'alcalde de València, Joan Ribó, així com del regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, juntament amb les falleres majors i les seues corts d'honor. Un castell de focs artificials posarà fi a la celebració.

També et pot interessar

stats