València acollirà la gala dels 50 millors restaurants del món el juny del 2023

La Generalitat col·laborarà amb el certamen, que convertirà la capital del Túria en l'epicentre de la gastronomia mundial durant uns dies

Un moment de la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, al restaurant londinenc Arròs QD
Un moment de la visita del president de la Generalitat, Ximo Puig, al restaurant londinenc Arros QD / Twitter: @generalitat

La ciutat de València acollirà al juny del 2023 la gala dels 50 millors restaurants del món —The World's 50 Best Restaurants—, elaborada i organitzada per l'empresa britànica William Reed Business Media del Regne Unit. Ho ha confirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en un acte celebrat al restaurant londinenc Arros QD amb el popular cuiner i xef extremeny establit a Dénia Quique Dacosta.

El mandatari, que està de visita institucional en la fira turística World Travel Market, a Londres, ha destacat que esdeveniments com aquest ajuden a internacionalitzar la gastronomia valenciana i ha subratllat que, juntament amb la Gala Michelin 2021 i la dels Sols Repsol, que es desenvoluparà a Alacant el 27 de febrer, "posa la Comunitat Valenciana en el mapa de la gran gastronomia mundial".

L'edició del certamen que elegirà al Cap-i-Casal els 50 millors restaurants del planeta és la que fa vint-i-u. En els últims anys, aquesta gala ha distingit establiments coneguts com El Bulli o el Celler de Can Roca i enguany comptarà amb la col·laboració de la Generalitat —a través de Turisme Comunitat Valenciana— i Turisme València.

El director de certamen, Tim Brooke-Webb, ha afirmat que des de l'organització estan molt il·lusionats per celebrar la gala a València, "una ciutat de renom per la cultura i famosa per la paella". Segons ha avançat, durant la setmana prèvia a l'esdeveniment hi haurà jornades gastronòmiques en què s'abordaran les tendències actuals i hi haurà també demostracions culinàries. Així mateix, hi haurà col·laboracions amb restaurants locals per a "oferir experiències culinàries úniques" i alguns dels cuiners més famosos del món compartiran coneixements amb deixebles de la cuina valenciana.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha afirmat que la gala és "un honor tremend" perquè comparteix "els atributs que diferencien" l'urbs, com són el talent gastronòmic, l'horta i la dieta mediterrània: "Tots els ingredients s'ajunten per a fer de València una destinació gastronòmica de referència i la Gala Michelin o aquesta gala dels 50 Best ens ajuden a aconseguir-ho", ha conclòs.

El xef Quique Dacosta ha subratllat el respecte a les tradicions que té Arros QD i ha reivindicat la dignificació que suposa el producte. "Gràcies per entendre que el nostre sector ajuda a la cultura i economia valenciana i gràcies també a les administracions, que s'han alineat perquè això arribe", ha explicat. I ha conclòs que hi haurà "un abans i un després" d'aquesta gala, que sempre havia "somiat" que tinguera una edició a València.

També et pot interessar

stats