Com va la construcció de les falles de València quan falta un mes per a la plantà?

A la Ciutat de l’Artista Faller es treballa a estall en els preparatius per a una de les nits més esperades del calendari fester

Només falta un mes per a la plantà de les falles / À Punt NTC

Al taller de Manolo García es fan els últimes modificacions al monument que es plantarà a la plaça de l’Ajuntament de València. "Només ens falta acabar de pintar les últimes escenes i fer-hi alguns retocs", revela l’artista faller a À Punt NTC.

La falla, dissenyada per Marina Puche, promet ser espectacular, ja que farà 23 metres d'alt i a la part superior s’obrirà fins a assolir els 16 metres d’ample. Amb el lema "Cardioversió valenciana" desprén valenciania per totes bandes, i parla dels sentiments de la gent, “del que li arriba al cor a cadascú”, explica García. A més del gran cor central, al monument també podrem trobar un banc de 170 peixos de quasi un metre cadascun i un parell de meduses gegants, tot figures fetes de vareta.

"Només queden trenta dies per a plantar els monuments, i als tallers de la ciutat tot el món treballa ja a contrarellotge" assenyala Pere Baenas, que aspira a revalidar el primer premi de la Secció Especial amb la falla de la comissió Convent Jerusalem. “Al final falta temps i has de fer hores extres”, diu l’artista, que reconeix que treballa amb la responsabilitat de tindre el pressupost més alt de la Secció Especial. “S’espera més de la nostra falla i això comporta un sobreesforç”, afig. 

Per això, s'afanya a acabar de retocar les peces que d'ací a uns dies eixiran al carrer d’aquesta falla que, assegura, "serà grandiosa i plena de detalls". 

També et pot interessar

stats