"V de València": Rosalía fa vibrar les 'motomamis' a la Marina

El quint concert del "Motomami World Tour" va fer parada a València amb un aforament de 18.000 espectadors

Rosalía fa parada a València amb el 'Motomami World Tour'

Passades les 22:00 h de dissabte, les llums de l'escenari de la Marina Sud de València s'encenien i donaven el tir d'eixida a l'únic espectacle de Rosalía a la Comunitat Valenciana. Sorolls de motors rebien l'artista catalana, que va engegar la nit amb una declaració d'intencions: "Me contradigo, yo me transformo, soy todas las cosas, yo me transformo". "Saoko" va ser el tema que va donar a conéixer l'últim capítol de la vertiginosa carrera de Rosalía i amb ell deixava clar que la següent hora i mitja no deixaria el públic indiferent.

Amb una temperatura nocturna que superava els 30 °C, 18.000 persones es concentraren al recinte per a moure's i cantar els temes més populars de l'artista, la qual havia visitat València per última vegada ara fa cinc anys amb només 100 persones de públic. En aquests anys, la trajectòria de Rosalía s'ha disparat internacionalment i ha popularitzat tants singles que no tots van poder sonar anit. La selecció de 31 cançons, per descomptat, va incloure tots els temes de l'últim disc, Motomami, però també unes altres dels seus dos discos anteriors i, fomentant la diversitat musical, versions de cançons d'altres artistes com "Perdóname" de La Factoría, "Gasolina" de Daddy Yankee o "'Blinding Lights" de The Weekend.

Llums, càmera i acció

Però la música i la veu de Rosalía no estaven a soles a l'escenari. Un grup de ballarins col·laboren amb la teatralització del xou, el qual es pot seguir en detall gràcies a tot un joc de càmeres que donen tota classe de vistes del que passa a l'escenari. Tres pantalles gegants mostren l'espectacle amb una imatge molt contemporània, en vertical i amb perspectives poc comunes als concerts, com són les de les càmeres selfie que la mateixa artista utilitzava, com si es tractara dels vídeos que qualsevol penja en xarxes socials, com ara Instagram o TikTok. Una connexió amb el públic que l'artista va buscar constantment, quan interactuava amb la gent fent preguntes, pujant fans a l'escenari o hidratant-se amb orxata als descansos.

"No para siempre puedes ser una estrella y brillar, voy a reírme cuando tenga 80 y mire para atrás [...] Si estoy en esto es para romper y si me rompo con esto, pues me romperé, ¿y qué?". "Sakura", l'últim tema de l'àlbum, podria haver sigut el que tancara també el xou, però la samba distorsionada de "CUUUUuuuuuute" va ser la traca final d'un concert que, de segur, va reforçar la fidelitat de les motomamis valencianes.

També et pot interessar

stats