Els V Premis de les Arts Escèniques reconeixen les millors produccions valencianes

La gala es podrà seguir en directe aquest dilluns a partir de les 22:00 hores en À Punt

Foto d'arxiu dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes
Foto d'arxiu dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes / Institut Valencià de Cultura

El Teatre Principal d’Alacant acull aquest dilluns el lliurament dels V Premis de les Arts Escèniques Valencianes, un reconeixement als professionals escènics valencians. Es tracta, a més, d'una oportunitat per a donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana.

En total són 54 les nominacions procedents d’espectacles de teatre, dansa, arts de carrer, infantil, circ i produccions públiques. Així, Eclipse total, de la companyia Pont Flotant suma quatre nominacions: millor espectacle de teatre, millor actor per a Àlex Cantó, millor escenografia per a Joan Collado i millor il·luminació per a Marc Gonzalo. També amb quatre nominacions està El artefacto d’El Gatopardo i la Zafirina, que opta a millor espectacle de teatre, millor direcció i millor text per a Sergio Serrano i millor actriu per a Arianne Algarra.

Un segle d’abismes, Bürstner’s Club, La teua mà en la meua, El público, Kabul, Cucu o L’abraçada dels cucs són altres dels títols nominats.

La gala estarà presentada per Gloria Sirvent, Marta Chiner i Victoria Mínguez, i comptarà amb la participació del mag Hugo Aracil. A més, es podrà seguir en directe a través d’À Punt a partir de les 22:00 hores.

Carmen Giménez-Morte, Premi d’Honor de les Arts Escèniques Valencianes 2022

Pel que fa al Premi d’Honor de les Arts Escèniques, la conselleria de Cultura l'atorga enguany a Carmen Giménez-Morte, figura clau de la dansa valenciana. 

“Carmen és de les persones que fan de formiguetes entre bambolines, que treballen apassionadament fora dels focus, que dediquen hores i hores a dignificar, avaluar i radiografiar les arts escèniques i, especialment, la dansa”, ha valorat la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit. 

La consellera també ha recordat la importància de Giménez-Morte en diferents associacions professionals de dansa, tant autonòmiques com estatals, així com "la seua producció bibliogràfica com els tres volums de la 'Història de la Dansa Contemporània a Espanya', una obra magna per a entendre l'evolució d'aquesta disciplina escènica des dels últims anys de la dictadura fins a l'actualitat".

També et pot interessar

stats