Una superheroïna sorda, un superheroi gai i una líder racialitzada: l'última pel·lícula de Marvel trenca estereotips

L'actriu Lauren Ridloff interpretarà la primera superheroïna sorda en la pel·lícula 'Eternals', que s'estrena el 5 de novembre

Frame de la pel·lícula 'Eternals'
'Frame' de la pel·lícula 'Eternals' / Marvel

El 5 de novembre s'estrena la nova superproducció de la factoria Marvel i promet ser un film ple de sorpreses. No només per l'acció del guió que protagonitzen Angelina Jolie i Richard Madden entre altres, sinó també per totes les novetats que inclou per primera vegada pel que fa a la diversitat dels protagonistes. Eternals és la història d'una raça d'éssers immortals que arribaren a la Terra per combatre el mal, una trama a priori molt gastada si no fora perquè en aquest cas alguns personatges trenquen per primera vegada estereotips racials, de gènere, d'orientació sexual i de diversitat funcional. Tot en la mateixa pel·lícula.

La directora xinesa Chloé Zhao, segona dona que guanya l'Oscar a la millor direcció per la multipremiada Nomadland, és la responsable d'aquesta història d'aventures que, per primera vegada en la història de Marvel, té un personatge femení, interpretat per la mexicana Salma Hayek, com a líder de l'equip d'herois i heroïnes.

D'un personatge masculí blanc a una superheroïna negra i sorda

Però no és l'única transgressió en el guió d'Eternals. Marvel va decidir adaptar per a aquesta ocasió el personatge de Makkari, un superhome creat en 1976 que destaca per la seua velocitat. En la nova producció Makkari és una dona que interpreta Lauren Ridloff, actriu afroamericana sorda de naixement. Ridloff reconeixia en una entrevista per a The New York Times el que suposava per a ella i per a la comunitat sorda l'adaptació d'aquest personatge: "De menuda no somiava que seria actriu. No em veia en una pantalla. Em pensava que era una de les poquíssimes persones sordes de la Terra. Ara, com a adulta, sé que hi ha 466 milions de persones sordes i amb problemes auditius. No soc l'única. I això és el que significa ser una superheroïna sorda, molta més gent veurà moltes més possibilitats".

El bes mai vist en Marvel

Encara més. A banda de la diversitat funcional i racial, la diversitat sexoafectiva també l'han tinguda en compte en el guió. Entre l'elenc de superherois, també destaca una parella obertament gai amb un fill, la qual protagonitza una escena amb un bes que, per simple que parega, suposa un fet històric, ja que Marvel no havia mostrat mai que es besaren dues persones del mateix sexe. En saber aquests detalls, la comunitat LGTBI va celebrar que es trencaren estereotips per presentar un personatge gai i poderós, com és el superheroi Phastos, però, contràriament, països com Rússia han qualificat el film per a majors de 18 anys simplement pel fet de contindre una relació homosexual entre els personatges.

També et pot interessar

stats