Una pintura del valencià Escif a París ret homenantge a l’artista urbana Hyuro

L’artista argentina, que va repartir pels murs del món les seues obres d’una denúncia social elegant i incisiva, va morir a València fa un any

Pintura de grans dimensions a París en homenatge a Hyuro, un any després de la seua mort
Pintura de grans dimensions a París en homenatge a Hyuro, un any després de la seua mort / Escif

Amb una senzillesa i sensibilitat poc habituals, Hyuro va fer parlar murs d'Europa, Amèrica i Àfrica. Edificis o espais abandonats es convertien en els llenços per a expressar una elegant, però incisiva denúncia social, un discurs allunyat de les imposicions que es materialitzava en els traços de les seues icòniques dones sense rostre.

L’argentina Tamara Djurovic, nom real de l’artista urbana, va morir el 20 de novembre del 2020 a València, ciutat on va crear els seus primers treballs i on va desenvolupar bona part de la seua carrera. Un any després el valencià Escif ret homenatge a la seua memòria amb una pintura de grans dimensions ubicada en un edifici de París. 

El també artista urbà, i responsable del disseny de la mítica falla municipal La Meditadora, explica en les seues xarxes socials que se sent orgullós d’haver tingut l’oportunitat de pintar Hyuro, una artista “infinita” a qui agraeix haver compartit “la bellesa del dia a dia”. 

“Hui fa un any que Tamara va morir. Afortunadament, Hyuro es queda amb nosaltres”, això es pot llegir en la seua publicació d’Instagram, “El seu treball és infinit, com la forta determinació que va tindre per a aconseguir els seus objectius. Volia ser pintora i va aconseguir molt més que això. Gràcies, Hyuro, per ser part del camí”.

També et pot interessar

stats