La trobada d'art urbà Poliniza Dos recorda l'artista Hyuro

Artistes estrangers ompliran els murs de la Universitat Politècnica de València amb murals inspirats en la seua obra i filosofia

POLINIZA DOS

Enguany Poliniza Dos es converteix en un homenatge a la figura i l'obra de la desapareguda artista urbana Tamara Djurovic.

Tamara, amb el pseudònim de Hyuro, es va convertir en una de les grans artistes urbanes i en una de les poques dones que es va obrir camí en l'àmbit del muralisme, un món tradicionalment masculí.

La seua obra combina la senzillesa i la sensibilitat amb la denúncia social i el valor de la força innata de les dones. 

Hyuro era argentina, però sempre va estar vinculada a la ciutat de València, on va crear els primers treballs, va desenvolupar gran part de la seua carrera i va morir al novembre de 2020.

En 2021 serà la protagonista de la XVI edició de la trobada d'art urbà Poliniza Dos, on va participar en 2011 i 2015. Ara seran nou artistes de prestigi internacional, vinculats a ella, els encarregats de tornar de color els murs de la facultat. Axel Void, Escif, Ekta, SAM3, Daniel Muñoz, Aruallan, Ever, Jaz i Mohamed L'Ghacham plasmaran el seu record i la seua visió de la vida i l'obra de l'artista.

També et pot interessar

stats