Així seran les falles municipals 2020

El monument gran girarà 360 graus sobre si mateix cada 24 hores

Així seran les falles municipals 2020
Així seran les falles municipals 2020

L'estructura d'una dona gegant meditant i girant sobre si mateixa i un Micalet envoltat de personatges valencians seran les falles municipals de València el 2020.

La proposta més innovadora és per a la falla gran, "Açò també passarà", que tindrà un mecanisme que farà girar la figura central, una dona meditant, 360 graus sobre si mateixa cada 24 hores.

Obra dels artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig, en col·laboració amb l'artista urbà valencià Escif, tindrà un pressupost de 205.000 euros i estarà feta amb materials tradicionals que respecten el medi ambient.

Amb esta proposta els creadors pretenen convidar a la gent a fer un exercici de meditació col·lectiva i a reflexionar sobre una realitat efímera.

Pel que fa a la falla infantil, els artistes José Luis Ceballos i Francisco Sanabria pretenen emular el joc tradicional del "qui és qui" amb personatges que han marcat la història de València, com ara Joaquim Sorolla, Carmen Alborch o Joan Monleon, de qui ve la frase "Saps qui soc?", que serà també el lema de la falla.

Serà la desena falla municipal infantil dels artistes, que han plantat de manera ininterrompuda a la plaça de l'Ajuntament des de 2008 fins a 2016. El monument costarà 28.500 euros i en ell també ha col·laborat el grafista d'esta casa, Jesús Aliaga.

Els dos projectes van ser escollits per majoria per un comité seleccionador independent, designat per entitats falleres i artístiques.

També et pot interessar

stats