Una mirada a les ferides obertes de la societat actual

Els llargmetratges que concursen en Cinema Jove tracten temes com ara el ciberassetjament, la culpabilització de les víctimes de violació o l'extremisme.

Cinema Jove.
Cinema Jove.

La 33a edició del festival de cinema internacional Cinema Jove posa èmfasi en les ferides obertes de la societat actual, especialment aquelles que afecten els més joves. Els deu llargmetratges que concursen en la secció oficial tracten temes candents com ara les notícies falses, el ciberassetjament, la culpabilització de les víctimes de violació o l’eclosió de grups extremistes. També s'hi aborden altres qüestions més intemporals com el dol infantil, les males relacions familiars o l’amor cec.

Per primera vegada en una dècada participa en la competició una pel·lícula valenciana, #Seguidores. Es tracta d'una tragicomèdia del jove realitzador Iván Fernández de Córdoba que indaga en la paradoxa de com la tecnologia ha propiciat que l’era de la comunicació siga la de més incomunicació de la història. La secció oficial de llargmetratges té un caràcter europeu marcat, ja que hi ha produccions de Polònia, Dinamarca, Suïssa, Islàndia, Hongria, Àustria, Alemanya i Espanya. Entre els títols seleccionats trobem diverses pel·lícules iniciàtiques, coming of age, en les quals l’observació del món dels adults canvia la concepció de la vida del xiquet o de l’adolescent que mira, com ocorre en la danesa Danemark, en l’austríaca L’Animale i en la islandesa The Swan.

Produccions premiades a Canes i Sundance, els plats forts de la secció de curts

Pel que fa a la secció de curtmetratges, la secció oficial d'enguany té 52 títols a concurs procedents de 24 països diferents. Els plats forts del festival són la producció xinesa A Gentle Night, de Qiu Yang, guanyador de la Palma d’Or del Festival de Canes del 2017 i el curt espanyol Matria, d’Álvaro Gago, que va rebre el Gran Premi del Jurat en Sundance 2018.

Quant a la producció valenciana, trobem cinc títols en competició i tres fora de concurs. Una de les presentacions que ha generat més expectació enguany és l'òpera prima del valencià Borja Soler, Ahora seremos felices. Soler ja ha participat com a destacat col·laborador en projectes d’altres creadors, tal com va ocórrer en 2013 amb el llargmetratge Stockholm, de Rodrigo Sorogoyen, del qual va ser codirector i pel qual va ser guardonat en diferents festivals internacionals.

També et pot interessar

stats