Una fundació impulsarà l’estudi del Sant Calze de València per a difondre’l arreu del món

Una de les primeres tasques de l’entitat, que integraran des d’historiadors fins a científics o institucions públiques, serà la de programar els actes de l'Any Jubilar del 2025

Capella del Sant Calze de la catedral de València
Capella del Sant Calze de la catedral de València / Alberto Saiz (Avan)

Una nova fundació impulsarà l’estudi i el coneixement del Sant Calze, que es custodia a la catedral de València des del 1437, amb el propòsit de “donar-li major difusió a escala internacional d’una manera rigorosa”. La nova entitat, que s’ha constituït formalment al Col·legi Notarial de València, integrarà historiadors, investigadors, científics, institucions públiques i privades, corporacions, fundacions, empreses i persones de prestigi reconegut en l’àmbit d’esta relíquia religiosa.

Una de les primeres tasques que tindrà per davant la fundació recentment constituïda, que presideix Juan Agustín Blasco, serà la dels actes de l'Any Jubilar del Sant Calze, previst per al 2025, i que suposarà "una oportunitat única per a impulsar el coneixement de la relíquia", com apunten des de l’entitat.

Juan Agustín Blasco ha declarat que “té un extraordinari valor espiritual, però també històric, artístic i cultural”, afirmava en relació amb el Sant Calze. “Mereix un coneixement major de la societat valenciana, en primer lloc, però el nostre objectiu és que siga una relíquia coneguda i reconeguda en l'àmbit internacional”, explicava.

La Fundació Sant Calze s'ha constituït amb un patronat i està oberta a la contribució de donacions d'institucions, empreses i particulars per a garantir els fons financers que li permeten dur a terme la seua missió.

La institució compta amb un consell assessor i consell científic i crearà comités i centres d'estudis per a impulsar la investigació, l'ús de la imatge i la difusió del Sant Calze en tots els seus àmbits.

També et pot interessar

stats