Una empresa arrossera s'emporta la falla subhastada de València per poc més de 2.000 euros

La comissió finançarà les despeses de la festa i part dels monuments de l’any que ve

Alguns dels integrants de la comissió de la Plaça d'Hondures amb el cartell de la subhasta
Alguns dels integrants de la comissió Plaça d'Hondures amb el cartell de la subhasta / Falla Plaça d'Hondures

Des de la plaça d’Hondures fins a una empresa arrossera valenciana. Serà el recorregut que farà el monument de la comissió Plaça d’Hondures de la ciutat de València, que els fallers havien tret a subhasta a través d’un portal d’internet per la falta d’ingressos per a finançar les despeses de la festa.

La falla, per a la qual s'ha presentat una licitació de 2.049 euros, l’ha feta l’artista María del Carmen Baeza i sota el lema "La cerimònia de l’et" (La cerimònia del té), reivindica, amb simbologia i estil oriental, la vida senzilla i en harmonia amb l'entorn davant del materialisme de la societat actual.

Per la seua banda, l’empresa que l’ha adquirida, ha manifestat que la compra d’aquest monument és una mostra del compromís d’aquesta firma amb la festa.

"Sempre estem molt presents en les Falles, amb més de 4.500 tanques que protegeixen els monuments i 6.500 quilos d'arròs per a les paelles de 250 comissions, i enguany també hem volgut invertir en aquest monument per a ajudar una de les falles més emblemàtiques del barri d'Algirós", ha afegit Anabel Ballester, filla del fundador de l’empresa arrossera valenciana.

La marca d’arròs serà considerada "fallera d'honor" de la falla Plaça d'Hondures. Com que enguany no tenen fallera major, l’empresa arrossera podrà encendre la metxa que botarà foc a la falla i, fins i tot, podrà emportar-se algun ninot de la falla i part de la cendra de la falla, com tradicionalment fan les falleres majors.

Amb els diners recaptats, la comissió de la falla podrà "invertir més en els monuments de l'any que ve i cobrir algunes despeses d'aquest exercici", com admetia Sergio Villanueva, president d’aquesta comissió. Al mateix temps, Villanueva manifestava la seua satisfacció perquè una empresa vinculada al nostre territori haja adquirit el monument.

"Ha sigut tota una sorpresa", ha destacat el president de la comissió, Sergio Villanueva, que ha afegit que sabia que la iniciativa "cridaria l'atenció dels mitjans", però que no esperava "que licitara ningú, perquè el preu d'eixida era bastant elevat".

Pioners en la recaptació de fons digital

No és la primera vegada que aquesta comissió recorre al món virtual per a obtindre finançament. Ja fa deu anys, la comissió de la Plaça d’Hondures va crear la primera replega virtual per a finançar la falla infantil del 2014.

Aquell mateix any, també es va convertir en la primera falla en la història que va mesurar la petjada de carboni generada durant la setmana de Falles i la van compensar parcialment plantant 150 arbres al Saler, al costat de l'Albufera.

També et pot interessar

stats