Un total de 21 falles de València ja són accessibles en llengua de signes
Els monuments disposen d’un codi QR que dirigeix a un vídeo amb tota la informació de l’obra
Un total de 21 falles de València són accessibles en llengua de signes, un 76% més que l'any anterior, quan només cinc ho eren. Així, les persones sordes que acudisquen a visitar els monuments fallers tindran a la seua disposició un codi QR que, una vegada escanejat, els proporcionarà un vídeo en llengua de signes amb tota la informació del monument.
D'aquesta manera, els visitants podran conéixer “de primera mà” les dades més característiques, la sàtira i el significat de cadascun dels elements que componen la falla, tal com ha destacat Fesord CV en un comunicat. L’organització ha remarcat que enguany hi ha hagut "un nombre més gran" de comissions falleres que han apostat per l'accessibilitat per a les persones sordes i han contactat amb ells per a adaptar les explicacions i la cartelleria de la falla a la llengua de signes.
La presidenta de Fesord CV, Carolina Galiana, ha ressaltat que aquest increment indica que el món faller i el sector de les festes “aposta per l'accessibilitat i la inclusió de les persones sordes, i aquests permetran que es puga gaudir de manera plena de les Falles i dels seus monuments”.
“Ens il·lusiona i alhora reconforta el gran creixement en aquesta edició de falles accessibles en llengua de signes i esperem que l'any que ve puguem parlar d'una xifra més elevada”, ha valorat Galiana, al mateix temps que ha considerat que la situació "suposa que els objectius com a entitat es compleixen”. Per això, ha garantit que des de l'associació continuaran treballant “per a aconseguir accions que generen més dignificació en les condicions de ciutadania de les persones sordes”.