MAPA | On estan tots els monuments i envelats de les Falles de València?

À Punt NTC ha elaborat aquest mapa que mostra la localització exacta de tots els monuments fallers i els envelats de la ciutat

Arriben les Falles i amb aquestes els petards, les xurreries, els monuments i els envelats. A partir de les dades obertes de l'Ajuntament de València, À Punt NTC ha elaborat aquest mapa que mostra la localització dels 346 monuments fallers i els 329 envelats que començaran a poblar els carrers de la ciutat d'ací a pocs dies.

Fes clic en cada un dels punts per a conéixer el nom de la comissió, l'artista del monument faller, l'esbós i la secció.

A partir d'aquest diumenge 3 de març, les falles d'Especial i Primera ja poden traslladar i col·locar a la via pública les peces que formaran part dels monuments fallers, sempre que no tallen el trànsit. A partir del 8 de març podran fer-ho la resta de comissions.

L'alçat dels remats i els diferents elements de la falla podrà produir-se a partir del dia 4 de març, en el cas de les comissions de secció Especial i Primera, i a partir del 8 de març en els monuments de la resta de seccions, afavorint en la mesura que siga possible la convivència amb el trànsit rodat i els vianants fins a la data oficial de la Plantà, el dia 15 de març.

A partir del pròxim 7 de març i fins a les 7:00 hores del 21 de març, es podran instal·lar els envelats a la via pública. No obstant això, les comissions que tinguen previst instal·lar els envelats a solars, zones enjardinades o per als vianants podran fer-ho dos dies abans, des del 5 de març.

El primer cap de setmana de revetles i discomòbils serà el del 9 de març. Segons el bàndol faller, es permetran a la via pública aquest dia i del 15 al 18 de març fins a les quatre de la matinada. La venda d'alcohol estarà permesa fins a les dues de la matinada. No obstant això, l'Ajuntament "recomana" a les comissions falleres de l'entorn de la Llotja, el Mercat Central i Russafa que facen les revetles i activitats amb ambientació musical en "l'horari vespertí".

Quant als espectacles pirotècnics, el bàndol faller regula que les comissions de falla únicament podran disparar-los si compten amb una zona autoritzada per l'Ajuntament, que en cas de tindre-la, haurà d'estar dividida en dues àrees, una per al llançament i una altra de seguretat. En aquest sentit, es recomana no disparar artificis pirotècnics entre les 15:00 i les 17:00 hores.

També et pot interessar

stats