Les dones protagonitzen els remats de les falles de la Secció Especial de València

Les figures centrals dels monuments ja estan al carrer i en sis de les nou que opten al màxim premi són dones

Remat de la falla Exposició (Misser Mascó - Arévalo Vaca) / À Punt NTC

A només cinc dies de la Plantà, a la ciutat de València ja es poden veure moltes figures als carrers. I pel que es veu fins ara, en les falles de Secció Especial enguany les protagonistes són les dones, perquè sis monuments dels nou que participen en aquesta categoria tenen la figura d'una dona entre els principals ninots. 

Malgrat que al monument de la falla Cuba - Literat Azorín de València encara queda molta faena per a estar llest, ja fa uns dies que el remat està al carrer. Segons ha dit el president de la comissió, José Giménez, en declaracions a À Punt, a aquest punt del barri de Russafa s’han desplaçat moltes persones, càmera a la mà, per a captar una imatge de l'artista mexicana Frida Kahlo, que enguany protagonitza aquesta falla de Secció Especial. Serà, de segur, una de les més fotografiades de les falles.

També està protagonitzada per una figura femenina la falla de la comissió Exposició (Misser Mascó - Arévalo Baca), que l'any passat va guanyar el primer premi per primera vegada en la història i que enguany intentarà revalidar el títol. “Nosaltres eixim a guanyar” ha dit el president, Mario Mas, a À Punt però, això sí, sempre amb “el màxim respecte per a la resta de comissions”, i saben que guanyarà la millor. 

A Na Jordana l'artista faller Mario Gual, ha decidit fer-li a sa mare un regal molt especial i l’ha convertida en la protagonista del monument utilitzant la referència una fotografia de quan ell era xiquet, segons ha contat el mateix Gual a À Punt. 

Amb diferents estils, colors i significats i encara per acabar, però la presència femenina ja es nota als monuments més espectaculars de la ciutat, que aprofiten la treva que els ha donat l’oratge per a començar a prendre forma. 

També et pot interessar

stats