Un panettone de xocolate de Redovà es corona com el segon millor del món

El pastisser del Baix Segura, que també s'ha fet amb el bronze del panettone clàssic en el campionat internacional, assegura que la clau del sabor radica en els tres dies de preparació

Un dels panettones que elabora José Manuel Marco / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 d'octubre 2023 - 14:22 Actualitzat: 23 d'octubre 2023 - 15:42

El segon millor panettone de xocolate del món té sabor de Redovà. El dolç esponjós que ha preparat un pastisser d’aquest municipi del Baix Segura s’ha fet un lloc entre els més deliciosos del món, només superat per un fet en el bressol d’aquest dolç, Itàlia, en el concurs internacional d’aquest producte. La preparació de la massa, que requereix tres dies per a afavorir una fermentació idònia, i uns ingredients de bona qualitat són les claus del panettone que, des d’aquest dilluns, es ven en un establiment de Redovà. El seu artífex, el pastisser José Manuel Marco, també ha preparat el tercer millor panettone clàssic, sols superat per un italià i un altre de japonés.

Reconeix, pocs dies després d’haver arribat de Verona, que el xocolate afig dificultat a aquest dolç, perquè “no sols consisteix a afegir aquest ingredient, sinó d’aportar-li el desenvolupament tècnic perquè el consumidor l’assaborisca com si estiguera menjant-se una tauleta de xocolate”. El campionat del món de panettone per equips ha reunit a Verona i Milà pastissers de l’Argentina, els Estats Units, el Japó o diversos països europeus; entre ells, Itàlia.

Amb una massa “molt semblant a la de la mona”, però “enriquida amb mantega, rovells i xocolate”, el panettone que va preparar l’equip de José Manuel va seduir el jurat. La clau, segons assegura, ja amb la plata a les mans, està en una cuidada preparació. “La massa necessita 72 hores de preparació”, apunta.

Una elaboració ben cuidada, perquè tots els ingredients maceren i aporten tot el sabor, que ha aprés en el Gremi de Pastisseria de Barcelona, fins on ha estat anant tres dies a la setmana durant un temps.

Guanyar amb un panettone a Itàlia, casa de l’amfitrió, és tot un repte. És com vindre a Espanya a fer un tortell de Reis José Manuel Marco - Subcamió del món del panettone de xocolate

No obstant això, per a preparar el segon millor de xocolate, aquest pastisser de Redovà ha hagut de superar certs reptes, entre els quals destacava el fet de celebrar-se a Itàlia, bressol del producte, o les temperatures de fins a 27 graus van ser alguns dels desafiaments amb què es va trobar l’equip de José Manuel Marco. Tot els ha vençut, i amb nota.

“Guanyar-lo a Itàlia, la casa de l’amfitrió, és tot un repte. És com vindre a Espanya a fer un tortell de Reis”, advertia a pocs centímetres dels panettones que aquest mateix dilluns ha posat a la venda al seu establiment de Redovà.

Però el de xocolate no és l’únic panettone que se li dona a la perfecció a aquest pastisser de Redovà, també subcampió del món de gelateria. De les seues mans ha eixit el tercer millor panettone clàssic, que porta fruites confitades, cedre i panses. També en aquest cas, cuidar la massa és essencial per a aconseguir el sabor òptim. “La massa requereix estar pendent d’ella, la massa mare s’ha de cuidar”, emfatitzava.

Fins a 6.000 en vendrà d'ací a Reis

Ara, amb l’aparador de la seua pastisseria creativa ple dels primers 6.000 que posarà a la venda fins després de Reis, sols té paraules d’agraïment per als seus companys, competidors també. “Respecte. És el que més he sentit amb el premi”, reconeixia a À Punt.

Assaborint encara la victòria com a un dels grans del panettone, José Manuel Marcos assegura que Redovà és el lloc idoni per a fer els millors productes per als llépols. “No és un condicionant estar en un poble, des de la tranquil·litat es poden fer grans coses. Estar en un poble és una oportunitat per a aconseguir grans coses a base de treball”. 

També et pot interessar

stats