Un panettone amb sobrassada i tòfona? A la venda en una pastisseria de Castelló de la Plana

Fa anys que el dolç d'origen italià s'ha fet un lloc entre torrons o massapans i ja el farceixen amb xocolate, torró d'ametla o figues confitades

Un panettone amb sobrassada i tòfona? A la venda en una pastisseria de Castelló de la Plana / À Punt NTC

El panettone s'ha fet un lloc entre els dolços nadalencs i ho fa cada volta amb més versions. La pastisseria Blanch, a Castelló de la Plana n'han proposat un de salat, amb sobrassada i tòfona dels Ports, i ha sigut tot un èxit. 

És la idea del pastisser Antonio García amb un carnisser del Forcall, i junts han reinventat la recepta d’aquestes postres originàries de Milà. “No queda ni dolç ni salat. Fa molt bona combinació”, assegura García.  

El recomanen com a entrant i ja hi ha restaurants que el serveixen amb anxoves. El que no canvia és la base. Una bona massa mare i molta dedicació: tres dies per a fer-los i moltes hores penjats cap per avall per a aconseguir la seua forma típica. 

Els clients de la pastisseria l'han rebut amb curiositat, però pocs s'han resistit a provar-lo i les vendes s'han disparat arreu d'Espanya. Fa anys que el panettone s'ha fet un lloc entre torrons o massapans i ja el farceixen amb xocolate, torró d'ametla o figues confitades. 

En la pastisseria Blanch reivindiquen el panettone artesà, ja que només enguany se'n serviran més de 2.000. Dolç, o ara salat, aquestes postres cada Nadal ens conquisten més el paladar.

També et pot interessar

stats