Un milió de visitants i 2.000 efectius de seguretat: les xifres d’afluència que esperen les Fogueres

Alacant presenta el dispositiu de seguretat, que augmenta un 10% respecte de les del 2019, davant les previsions de barraques, racons i hoteleria

El dispositiu de seguretat s'ha reforçat respecte a 2019 davant la previsió de més visitants durant la setmana de Fogueres
El dispositiu de seguretat s'ha reforçat respecte del 2019 davant la previsió de més visitants durant la setmana de Fogueres / À Punt NTC

Més d’un milió de visitants, vora 200 agents diaris i 150 bombers perquè la Cremà transcórrega amb seguretat. Són les xifres d’afluència que s’estima que deixaran les Fogueres d’enguany, que superaran les del 2019. Així ho ha manifestat aquest dimarts la subdelegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Araceli Poblador, durant la presentació del dispositiu d’aquestes festes que la pandèmia ha impedit celebrar en els dos últims anys.

En opinió de Poblador, s’espera "moltíssima més afluència" que en les últimes Fogueres, les de 2019. Una conclusió a la qual la subdelegada del govern espanyol ha arribat després de sondejar les barraques i els racons, "se'ns ha transmés ja que s'ha venut tot el que hi havia i en les reserves hoteleres, el mateix", per això, calculen que "la previsió és que se superen les xifres del 2019".

Poblador ha oferit aquestes dades després de presidir la reunió de coordinació de festes. La ciutat tindrà 2.000 efectius de seguretat, entre agents, bombers i equips mèdics, al mateix temps que ha destacat que s’ha organitzat un dispositiu proporcional al qual "ja va funcionar" fa tres anys.

Especial atenció a les aglomeracions

Tal com ha explicat Araceli Pobladors, "s'ha posat una especial atenció en els moments d'aglomeració en castells, mascletaes i racons", en un dispositiu que, malgrat començar el dia 18 de juny i acabar el 25, també s’establirà els caps de setmana de juny, quan ja es dispararan mascletaes als barris de la ciutat.

"He demanat que posem especial èmfasi en el control de l'alcohol i també en què siguen unes festes lliures d'agressions sexuals i violència de gènere", ha expressat Poblador. La ciutat comptarà amb diversos punts violetes, mitjans aeris, drons, cavalleria i efectius de fora d'Alacant per a vigilar que tot el dispositiu transcórrega amb normalitat durant les esperades Fogueres del 2022.

En aquest marc, hi haurà 210 agents per dia, més de 150 bombers i també equips mèdics, en un dispositiu que augmentarà en un 10% respecte del 2019, ha apuntat Poblador.

Guàrdia Civil als accessos a la ciutat

Ha indicat que la Guàrdia Civil desplegarà agents de la intervenció d'armes per al control de les mascletaes, castells i casetes de venda de pirotècnia, també del servei marítim i del subsector de trànsit per a controlar els accessos a la capital.

Quant al Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis, estaran actius 150 bombers en la Cremà, així com 29 vehicles, entre turismes i camions. 

També et pot interessar

stats