Un llibre arreplega la gastronomia tradicional de la Canal de Navarrés

Les receptes fan un repàs dels principals plats de la cuina de la zona

El llibre arreplega les receptes tradicionals de la comarca / À Punt NTC

Senzilla, sense grans ostentacions. Així és la gastronomia típica de la Canal de Navarrés. Sense accés als productes frescos de la mar, aquesta cuina es va basar en carn de caça i aviram, el gra, l’arròs, els llegums i algunes hortalisses de secà. L’arròs és l’ingredient principal en nombroses receptes. La mel, el xocolate de garrofa i la dacsa predominen en els dolços de la zona. 

L'escaldabarbas de Quesa, el potage de vigilia d'Ènguera, cazuelica en pencas de Chella , los griñones de Bicorb o els gazpatxos són plats típics de la comarca. Una cuina condicionada per les estacions, com les patatas de matanza típiques de Bicorb. L’escassesa de matèria primera i la necessitat que foren plats condidors es veu reflectida en plats com l'arròs de la nóvia, típic d'Anna. 

Ara, les receptes estan recollides en el llibre La cuina de la Canal de Navarrés, escrit per Amalia Ferrer i Enrique Pallás, que fa un repàs a la gastronomia de la zona. Descriu els principals plats típics rescatats de les receptes heretades de generació en generació. Receptes amb vestigis de totes les cultures que han poblat aquestes terres: ibers, romans i sobretot àrabs, que van deixar la seua empremta que encara perviu en els menjars de la Canal de Navarrés.

També et pot interessar

stats