Un efectiu de quasi mil persones vetlarà per la seguretat en la Romeria de la Santa Faç

Aquest pelegrinatge multitudinari se celebrarà sense restriccions sanitàries per primera vegada des del 2019

Imatge d'arxiu de la Romeria de la Santa Faç de 2022
Imatge d'arxiu de la Romeria de la Santa Faç del 2022 / À Punt NTC

Al voltant de mil persones vetlaran per garantir la seguretat en la Romeria del dijous 20 d’abril al monestir de la Santa Faç, a Alacant. Aquest pelegrinatge multitudinari sol reunir més de 200.000 persones en el trajecte i per primera vegada des del 2019 serà sense restriccions per la pandèmia.

La subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, ha presidit aquest dilluns una reunió amb forces de seguretat, administracions i institucions implicades per a coordinar els diversos dispositius que es posaran en marxa a fi de garantir la seguretat dels milers de persones que participen en la romeria. 

Poblador ha destacat que el dispositiu és "molt ambiciós" i que es marca com a objectius "la tolerància zero al consum d'alcohol per menors i al volant" i també a les agressions sexuals. Per això, la Policia Nacional desplegarà un dispositiu de prop de 300 agents de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, que integrarà els Grups d'Atenció Ciutadana, així com el Grup Operatiu de Resposta i la Unitat de Prevenció i Reacció. Aquestes unitats actuaran en coordinació amb els grups operatius de resposta i tindran el reforç de les unitats de prevenció i reacció d'Elx i Benidorm. El dispositiu també inclourà el reforç de les unitats especials de cavalleria, així com mitjans aeris, amb un helicòpter, un dron i un antidron, a més de guies canins i el Tedax.

Per la seua part, la Guàrdia Civil assignarà 130 membres, 35 d'ells de Seguretat Ciutadana, quatre del Seprona, 46 agents del Subsector de Trànsit, i dos de l'Equip Pegaso, entre molts més, amb la condició de "bolcar-se, un any més, per tal d'aconseguir que siga una jornada festiva i segura per a tota la ciutadania que vulga participar en la Romeria".

Quant a l'alcohol, la subdelegada ha assenyalat que se serà "molt estricte" i que la Policia hi estarà "molt vigilant". Per això posaran "el focus en el control d'alcoholèmia a la carretera i també en el control d'altres substàncies". Així, hi haurà dispositius especials per a evitar el consum d'alcohol, posant a la disposició dels més joves diverses activitats lúdiques, culturals i esportives, sobretot al voltant de la platja de Sant Joan (Alacant) i les platges del terme municipal del Campello.

També et pot interessar

stats