La UMH presenta la candidatura del Misteri d’Elx al Premi Princesa d'Astúries de les Arts

L'expedient recull el valor singular de l'obra, en la qual es funden el teatre, la música, la llengua, l'organització, la religió i l'arquitectura

El rector de la UMH, Juan José Ruiz, i els codirectors de la Càtedra Institucional Misteri d'Elx, Óscar López i Ramón Peral
El rector de la UMH, Juan José Ruiz, i els codirectors de la Càtedra Institucional Misteri d'Elx, Óscar López i Ramón Peral / UMH

La Universitat Miguel Hernández ha donat a conéixer aquest dimecres la candidatura que la UMH impulsa perquè el Misteri d'Elx siga reconegut amb el Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2023. Amb aquest acte, la universitat inicia una campanya per a recaptar adhesions a la candidatura entre la societat.

En la presentació han participat el rector de la Miguel Hernández, Juan José Ruiz, i els codirectors de la Càtedra Institucional Misteri d'Elx de la Universitat, Óscar López i el professor Ramón Peral.

Es tracta d'una candidatura que segons diu el rector, Juan José Ruiz, “serà molt potent”. Per a aconseguir-ho presentaran les múltiples qualitats que fan única aquesta festivitat tan il·licitana. Les mateixes que l'any 2001 la van convertir en el primer Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Des de la Càtedra del Misteri d'Elx, asseguren que aquest és el moment idoni per a presentar aquest projecte als Premis Princesa d'Astúries, una candidatura que donarà un impuls a la festivitat il·licitana.

L'expedient de la candidatura que presentarà la UMH, a través de la Càtedra Misteri d'Elx, recull el valor singular de la mateixa obra, en la qual es funden el teatre, la música, la llengua, l'organització, la religió i l'arquitectura.

A més, destaca la connexió del drama sacrolíric amb Elx i la seua ciutadania i aporta la Llei del Misteri, ja que és l'única festa a Espanya amb una llei pròpia. Inclou, també, la presència del Misteri diferents camps culturals i científics com la pintura, literatura (prosa i poesia), escultura, música, publicacions d'investigació i de divulgació, documentals, cinema i televisió.

El document, també, integra tots els concerts nacionals i internacionals que ha oferit la Capella i Escolania del Misteri d'Elx, les exposicions, les tesis doctorals, la formació musical que s'imparteix dins de la festa o la presència del Misteri en els centres educatius.

Totes les persones, associacions i entitats interessades a donar suport a aquesta candidatura poden adherir-s'hi fins al 28 de febrer.

També et pot interessar

stats