El Misteri d'Elx torna per Tots Sants

Com cada any parell, a la tardor se celebren representacions extraordinàries d’aquesta peça teatral medieval

Representació de la Coronació de la Mare de Déu en el Misteri d'Elx / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'octubre 2022 - 18:03 Actualitzat: 01 de novembre 2022 - 22:07

Elx torna a acollir les representacions extraordinàries de tardor del Misteri que tenen lloc cada any parell. Aquest cap de setmana, a la basílica de Santa Maria, els espectadors han pogut reviure aquesta meravella del teatral medieval.

Aquest dimarts 1 de novembre, dia de Tots Sants, però, hi haurà dues noves oportunitats per a assistir a aquest esdeveniment amb accés lliure i gratuït. A les 10:00 hores serà la Vespra, el primer acte del Misteri en què la Mare de Déu i el seu seguici accedeixen per l'entrada principal de la basílica i, des de la cúpula de l'església, descendeix un àngel que anuncia que la mort està pròxima.

A la vesprada, a les 17:00 hores, tindrà lloc la representació de la Festa, moment de la unió de l'ànima i el cos de Maria i l'ascens als cels ressuscitada.

Amb aquesta última celebració es posa fi a les representacions extraordinàries de la tardor, que es fan l'1 de novembre dels anys parells, per ser la data en què el papa Pius XII va declarar dogma l'assumpció de Maria, és a dir, l'ascens al cel en cos i ànima. Aquesta és la base del drama litúrgic medieval cantat en valencià i transmés de pares a fills durant cinc segles.

Els assistents han gaudit dels fragments més bells, com ara el cant del salm In exitu Israel de Egipto, la irrupció dels jueus i l’arribada de sant Tomàs. El moment més emotiu és la coronació, amb la cloenda del cant del Gloria patri.

El Misteri d’Elx és patrimoni oral i immaterial de la humanitat des del 2001 i festa d’interés turístic internacional des de 1980.

També et pot interessar

stats