La UA celebra l'Any Estellés amb activitats commemoratives sobre la figura i obra del poeta

Amb motiu del Dia Internacional de la Poesia, que se celebra aquest dijous, el centre oferirà dos recitals i una sessió de torneig poètic

Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor
Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor / À Punt NTC

La Universitat d'Alacant (UA) s'ha sumat a la celebració de l'Any Estellés, amb motiu del centenari del naixement del poeta Vicent Andrés Estellés, amb un ampli programa d'activitats commemoratives al voltant de la seua figura i la seua obra. D'aquesta manera, la tradicional Setmana de la Poesia del centre educatiu, que se celebra aquesta setmana al campus, donarà el tret d’eixida a les activitats commemoratives de l'Any Estellés, en record del poeta, escriptor i periodista nascut a Burjassot el 1924, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

Aquest dijous 21 de març, Dia Internacional de la Poesia, a les 11:00 hores en la Facultat de Filosofia i Lletres III, Ismael Sempere oferirà el recital "Vicent romput". A les 12:00 hores, a la Biblioteca d'Educació, s'ha programat un segon recital de poemes de Vicent Andrés Estellés; finalitzarà la jornada, a les 19:00 hores, amb una nova sessió del Torneig Poètic Eslam Poetry, en el Museu de la UA (MUA).

La Setmana de la Poesia continuarà el divendres 22, de 10:00 a 12:00 hores, amb el lliurament de premis i recital de poemes seleccionats del Concurs de Poesia InteractUA, en el Racó dels Poetes; i el concert de tecnopoesia a càrrec de Veronicka Leik. A més, durant tota la setmana pròxima s'exposarà una mostra de poemes d'Estellés a la Biblioteca de Filosofia i Lletres i a la Biblioteca d'Educació.

El programa commemoratiu de l'Any Estellés en la UA continuarà el 18 d'abril amb la Jornada del Grau de Filologia Catalana, que enguany es dedicarà al poeta, amb una conferència i un concert a càrrec de Pau Alabajos. Així mateix, la UA ha creat una comissió encarregada de la programació de les activitats commemoratives. 

També et pot interessar

stats