Quaranta municipis participen en un projecte per a commemorar el centenari d'Estellés

La plataforma oferirà una programació diversa amb concerts, teatre, dansa, lectures, recitals o exposicions

Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor
Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor / À Punt NTC

El projecte Estellés als pobles comença a caminar a Burjassot, l'any del centenari del poeta natural d'aquesta localitat de l’Horta Nord. Un total de quaranta ajuntaments de la Comunitat Valenciana i tres universitats públiques participen en aquest programa divulgatiu de l'obra de Vicent Andrés Estellés. Aquest dilluns, la Casa de Cultura de Burjassot ha sigut l'escenari per a la presentació del projecte per a honrar "un dels poetes valencians més importants del segle XX i de la història de la poesia en valencià", ha indicat el consistori en un comunicat.

Considerat el renovador de la poesia valenciana contemporània, Estellés és valorat, des de molts àmbits, com el millor poeta valencià des d'Ausiàs March i Joan Roís de Corella. És per tot això que, tant Burjassot com la resta de municipis, treballaran conjuntament en iniciatives per a homenatjar la seua figura l'any del centenari del seu naixement.

Al llarg d'enguany, la plataforma Estellés als pobles treballarà per a quadrar una programació que òmpliga els municipis d'activitats de tota mena, com a concerts, teatre, dansa, lectures i recitals o exposicions, entre altres.

Així mateix, l'Ajuntament de Burjassot ja està en disposició d'anunciar una de les accions amb les quals homenatjarà el seu fill predilecte. Es tracta de La Rosa de Paper, una coproducció artística que, de la mà de la companyia de dansa Marroch, del coreògraf i ballarí Salvador Rocher posarà moviment, dansa i música a la coneguda Cançó de la rosa de paper de l’artista.

Els municipis que integren el projecte Estellés als pobles són Aielo de Malferit, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almassora, Almenara, Alzira, Banyeres de Mariola, Benifaió, Bocairent, Burjassot, Carcaixent, Castelló, Corbera, Dénia, Gandia, el Genovés, l'Eliana, Llíria, Manises, Montcada, Monòver, l'Olleria, Ondara, Paiporta, Petrer, Picanya, Picassent, Potries, el Puig de Santa Maria, Quart de Poblet, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sueca, la Vall d'Uixó, Vilafranca, Villena, Vinaròs i Xàtiva; a més de la Universitat d'Alacant, la Universitat Jaume I de Castelló, i la Universitat de València.

També et pot interessar

stats