El PSPV demana la declaració del 2024 com Any Estellés pel centenari del poeta

Els socialistes presenten esta proposta a Generalitat i ajuntaments per tal de donar a conéixer el legat del poeta de Burjassot

Vicent Andrés Estellés en una imatge d'autor
Vicent Andrés Estellés, en una imatge d'autor / À Punt NTC

Després de reunir-se amb associacions i entitats que fomenten l'obra de Vicent Andrés Estellés, el secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha comunicat que demanarà a Generalitat i ajuntaments de la Comunitat Valenciana que el 2024 siga declarat Any Vicent Andrés Estellés. El motiu és el centenari de l'aniversari del naixement d'aquest autor, que es complirà el 4 de setembre.

"Es tracta de fer un homenatge que servisca perquè les generacions més joves el coneguen i, sobretot, perquè es conega més enllà del nostre territori, atés que és un poeta que té una dimensió que va molt més enllà del que és la nostra cultura pròpia", ha traslladat Ximo Puig, que també ha comunicat que ja ha registrat aquesta iniciativa al Senat.

A més, el secretari general del PSPV-PSOE també ha criticat que l'actual Consell no haja celebrat la figura del poeta. Lamenta que "aquest govern d'extrema dreta que tenim que ha decidit, en l'àmbit cultural, ser de dreta radical". També ha afegit que "marginar de l'àmbit cultural una figura com Vicent Andrés Estellés és un insult a la intel·ligència de tal magnitud que a mi em produeix una enorme tristesa".

També et pot interessar

stats