Troben enterraments del segle VI en les obres d'un edifici, al sud d'Alacant

Tot apunta que també ha aparegut un establiment industrial que se sabia que existia a Benalua

Imatge d'arxiu de la ciutat d'Alacant
Imatge d'arxiu de la ciutat d'Alacant / TTstudio (Shutterstock)

Unes restes arqueològiques que corresponen a uns enterraments i habitatges entre els segles VI i VII han aparegut durant els treballs de construcció d'un edifici a la façana sud de la ciutat d'Alacant.

La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, ha assegurat que el solar està en ple procés d'excavació, investigació i documentació, i de moment hi han trobat restes d'enterraments, estructures residencials i atuells. Ha explicat que el departament municipal de Patrimoni Integral està duent a terme el control i supervisió de l'excavació i que, quan l'empresa constructora va trobar les primeres restes, els ho va comunicar a la Conselleria de Cultura i a l'Ajuntament d'Alacant “complint amb el protocol establit en aquests casos”, i va contractar una empresa d'arqueologia per a fer les excavacions.

Aquest procés va començar fa aproximadament dos mesos i, si bé encara no hi ha una data prevista per a l'acabament de l'excavació, ja ha arribat fins a la zona que delimita la fi de l'espai d'interés arqueològic.

El cap de Patrimoni Integral, José Manuel Pérez Burgos, ha assenyalat que els resultats científics “són molt interessants”, perquè es tracta d'unes restes constructives dels segles VI-VII d'època romana tardana, transicional entre l'època romana i medieval, principalment residencials i sobretot amfòrics. Així mateix, ha informat que possiblement es tracta d'un establiment industrial que se sabia que existia al barri de Benalua. I també de restes d'una necròpoli on s'han detectat dues tombes: l'una, molt interessant, en forma de cista i cobriment semitumulari, molt típica de la romanitat tardana dels segles V al VII dC, ha destacat.

L'empresa encarregada de les excavacions, una vegada fet el treball de camp al solar, farà una fotogrametria completa —amidament amb imatges— i amb tota la documentació elaborarà una memòria científica completa que traslladarà a la Conselleria de Cultura i a l'Ajuntament d'Alacant.

A continuació tots els materials que han trobat, després d'estudiar-los, els depositaran al magatzem municipal d'arqueologia del Museu de la Ciutat d’Alacant (MUSA).

També et pot interessar

stats