'Tregua(s)', de Mario Hernández, guanya la Tessel·la d'Or del Festival de Cine d'Alacant

La pel·lícula també s'ha emportat els premis al millor guió i millor actriu per a Bruna Cusi

El director Mario Hernández, guanyador de la Tessel·la d'Or de la 20a edició del Festival Internacional de Cinema d'Alacant
El director Mario Hernández, guanyador de la Tessel·la d'Or de la 20a edició del Festival Internacional de Cinema d'Alacant / Europa Press

El Festival Internacional de Cine d'Alacant ha tancat aquest dissabte la 20a edició amb la gala de clausura, on s'ha lliurat la Tessel·la d'Or a la millor pel·lícula, dotada amb 3.000 euros, a Tregua(s), de Mario Hernández. L'obra també ha rebut la Tessel·la de Plata al millor guió per a Mario Hernández i la Tessel·la de Plata a la millor actriu per a Bruna Cusi.

Hernández ha agraït el doble guardó feliç i ha assegurat que és tracta "a part d'un honor, d'un autèntic suport per a la nostra pel·lícula, un suport gegant abans que arribe als cines, i un reconeixement al magnífic equip artístic i tècnic del film".

La pel·lícula Amigos hasta la muerte, ópera prima de Javier Veiga, ha rebut la Tessel·la de Plata al millor director per al mateix Veiga i la Tessel·la de Plata al millor actor per a Mauricio Ouchmann. La Tessel·la de Plata a la Millor Fotografia ha sigut per a Juan Hernández per La fortaleza. El Premi de la Crítica Sergio Balseyro se l'ha emportat Quatre raons de Pedro Pérez Rosado.

En l'apartat dedicat als curtmetratges, el jurat ha concedit el premi al millor curtmetratge de ficció nacional, dotat amb 1.000 euros i amb accés directe als Premis Goya a Iago i Tristán de Miguel Ibáñez. El premi al millor director ha estat per a María Bestar per No estás loca. En l'apartat de millor actriu de curtmetratge el jurat ha atorgat el guardó exaequo a Celia Freijeiro per Cuentas divinas i Rocío Calvo per Si me queréis irse. El millor actor ha sigut per a Luis Larrodera per El peor oficio del mundo. El premi al millor guió ha sigut per a Miguel Ibáñez per Iago i Tristán.

D'altra banda, el millor curt del Mediterrani se l'ha emportat La Piccola State de Sara Scalera, d'Itàlia; el millor curtmetratge de ficció internacional, Entre palabras, de Farid Ismail (Luxemburg). El premi al millor curt d'animació nacional s'ha lliurat a Zombi Meteor d'Alfonso Fulgencio i José Luis Farias.

El millor curtmetratge internacional LGTBI ha sigut Reflections de Kane Kwik, de Mèxic; en la nova secció de curtmetratge documental el premi ha recaigut en Hardcore d'Adán Aliaga. Finalment, el premi del públic al millor curtmetratge de la secció Alacant Cinema s'ha lliurat a El vuelo de la golondrina de Sergio Checa.

En la gala, presentada per Luis Larrodera des de Casa Mediterráneo s'ha homenatjat la compositora musical Zeltia Montes amb el premi Música per a la imatge i la dissenyadora de vestuari Sonia Grande amb el premi Fashion Cinema.

Des de l'organització remarquen que el festival ha tornat a batre rècord d'assistència de públic en les projeccions i activitats paral·leles, "un fet que ens impulsa a continuar treballant any rere any. Hem demostrat una vegada més que el Festival posa Alacant en el focus de la indústria cinematogràfica en particular i de la cultura en general", en paraules del director, Vicente Seva.

El festival compa amb el suport de la Diputació d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, Alacant City & Beach, l'Institut Valencià de Cultura, À Punt Mèdia i altres empreses col·laboradores.

També et pot interessar

stats