No totes les Fogueres cremen a Alacant

Altres localitats del sud valencià com Benidorm, Elx i Xàbia també es preparen per a celebrar la festa

Foguera cremant al barri del Raval d'Elx
Foguera cremant al barri del Raval d'Elx / Ajuntament d'Elx

Quan parlem de les Fogueres de Sant Joan tot el món pensa automàticament en Alacant, però no totes les fogueres cremen a la capital de l'Alacantí, perquè moltes altres localitats del sud valencià també poden presumir de plantar —almenys— un monument.

Alcoi, Benidorm, Calp, Dénia, Elx, Guardamar del Segura, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Torrevella són alguns dels municipis de les comarques del sud que també celebren estes festes al juny des de fa anys.

A Benidorm (Marina Baixa) només planten un monument, però això no vol dir que no visquen les Fogueres amb total intensitat. La capital turística per excel·lència va arribar a plantar quatre monuments, però hui en dia només planta la comissió de la Cala.

Per a gaudir de les Fogueres a Elx (Baix Vinalopó) ens hem de desplaçar al barri del Raval, on és tradició plantar una foguera gran i diverses de xicotetes als voltants de l’església de Sant Joan.

També a Guardamar del Segura cremen un monument oficial plantat al costat de l'església, però la seua major particularitat la trobem en la coneguda com a Nit Màgica, un espectacle de dansa, música i foc inspirat en les tradicions paganes que celebraven el solstici d'estiu.

A Alcoi el veïnat dels barris de la Zona Nord, Batoi i el Viaducte celebren la nit de Sant Joan el Dia del Ros, una jornada de celebració en què fan cercaviles amb disfresses i cremen els monuments.

A Xàbia (Marina Alta) ja estan celebrant actes des del passat 7 de juny i dijous va tindre lloc el pregó a càrrec de les reines i les autoritats municipals. A més, xabiencs i xabienques van poder gaudir este divendres dels concerts de Xavi Sarrià, The Tyets, Arsènic i DJ Cate en el context de les festes.

El que queda clar és que no cal anar a Alacant per a gaudir de les Fogueres, perquè altres pobles valencians ens ofereixen un ventall de possibilitats per a viure l'experiència del foc des de ben prop.

També et pot interessar

stats