El torró més car del món és d'Alacant i es ven a Madrid

Entre els seus ingredients està el pa d'or i la tòfona blanca d'Alba, un producte exclusiu que pot arribar a costar 16.000 euros el quilo

El torró d'Alacant, amb tòfona blanca d’alba i pa d’or, és el més car del món / À Punt NTC

Les reivindicacions perquè el 7 de novembre siga declarat el Dia Mundial del Torró arriben fins a Madrid amb la inauguració de la primera botiga dedicada exclusivament als torrons d'Alacant i Xixona.

En aquesta sucursal de la marca 1880, coneguda per vendre els "torrons més cars del món", es poden trobar exemples que demostren el perquè del seu renom. Un torró d'Alacant, amb tòfona blanca d'Alba i pa d'or és la joia de la corona de l'oferta d'aquest establiment. Tan sols aquest tipus de tòfona, un producte exclusiu la producció del qual depén en gran manera de les condicions climatològiques, pot arribar a costar 16.000 euros el quilo, segons explica Beatriz Sirvent, directora de màrqueting de l'empresa de torrons alacantina.

Els altres productes que no es poden perdre els amants dels torrons més sibarites són el de Xixona amb Kopi Lwak, un café únic provinent d'Indonèsia, i el torró d'Alacant amb safrà de la Manxa, amb denominació d'origen i que ronda prop de 10.000 euros el quilo.

Així, amb les propietats nutricionals del torró, especialment els que contenen ametla que aporta un alt valor proteic, els artesans volen promoure el consum d'aquest dolç durant tot l'any i no només en les tradicionals dates nadalenques. Les aplicacions gastronòmiques s'estenen més enllà de les més conegudes, com és l'aperitiu a Nadal o els gelats de l'estiu, i cada vegada és més freqüent trobar-lo en plats salats en què el contrast amb el seu sabor dolç dona com a resultat una proposta culinària molt interessant.

També et pot interessar

stats